Wilt u gastouder worden?

Wilt u gastouder worden? Dan is dit het moment! Momenteel is er een groot tekort aan gastouders en lopen de wachttijden bij kinderdagverblijven op tot wel drie jaar. De kans dat u snel veel opvangkinderen krijgt is dan dan ook groot, wij verwerken maandelijks rond de 300 nieuwe aanvragen in heel Nederland! Krokodilletje helpt u om snel als nieuwe gastouder aan de slag te kunnen! Het komt helaas te vaak voor dat wij kinderen niet kunnen plaatsen en ouders moeten teleurstellen door een tekort aan gastouders. Wist u dat u als gastouder een maandinkomen kunt genereren die kan oplopen tot ruim €3250,- welke op uw rekening wordt gestort! 

01
Intro

Wilt u gastouder worden?

Helaas heffen sommige gemeentes leges voor het registreren van de gastouder, deze kunnen oplopen tot wel €750,- Hier staan wij als gastouderbureau absoluut niet achter maar helaas is er geen ontkomen aan. Houden de hoge leges van uw gemeente u tegen om gastouder te worden?  Dan hebben wij voor u de oplossing. Als enige gastouderbureau in Nederland kunt u gebruik maken van de unieke “Legesregeling van Gastouderbureau Krokodilletje”. Wat houdt dit in? Heel simpel. Wij schieten de factuur volledig voor en registreren u als gastouder in het LRK. U krijgt van ons 25% van het totaalbedrag. Het resterende bedrag (75%) verrekenen wij met uw uitbetalingen en smeren dit uit over 12 maanden. U ontvangt dus een vierde deel van het bedrag van ons en voelt er op deze manier eigenlijk niets van in uw portemonnee. Er kan enkel van deze regeling gebruik gemaakt worden als u als gastouder de opvang vanuit uw eigen woning verzorgd.

Kleinschalige opvang met veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid is de vorm van opvang waar studerende en werkende ouders naar op zoek zijn. Gastouderopvang biedt deze mogelijkheden wat bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van het kind. Krokodilletje verzorgt deze vorm van opvang en beschikt over een groot bestand van wel 4500 gastouders verspreid over heel Nederland. Krokodilletje heeft consulenten in alle regio’s van het land zitten en is altijd op zoek naar nieuwe gastouders. U kunt hier ontdekken of gastouder worden wellicht bij u past, aan welke voorwaarden u dient te voldoen om gastouder te worden en of er ouders in uw regio zijn die op zoek zijn naar een gastouder. U kunt als gastouder de opvang in uw eigen huis verzorgen maar u kunt ook als gastouder bij de ouders thuis opvangen. Het aantal kinderen kan variëren van één tot maximaal zes kinderen. Het werk als gastouder is tevens goed te combineren met uw eigen gezin, hobby’s, ander (vrijwilligers) werk of andere (sport) activiteiten. De verdiensten als gastouder zijn uitstekend en de werktijden in overleg met de ouders op elkaar afgestemd. 

U heeft als gastouder de fantastische opdracht om de zorg en opvoeding van kinderen uit een ander gezin te verzorgen. Buiten het feit dat dit hartstikke leuk werk is brengt dit ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. De kinderen moeten zich bij u op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn in een veilige, warme, betrouwbare en uitdagende omgeving. Van u als gastouder wordt dan ook verwacht om deze omgeving te creëren. Een gevarieerd dagprogramma met diverse prikkelende activiteiten zowel binnen als buiten het huis onder uw begeleiding behoort tevens tot de verwachting van Krokodilletje. Krokodilletje ondersteunt en begeleidt de gastouders hierbij om zo de kwaliteit van gastouderopvang volgens onze normen en waarden te waarborgen.

 • Haal gratis online uw Gastouderdiploma in 18 weken!

  Heb je besloten om je eigen gastouderopvang te beginnen, maar beschik je nog niet het juiste diploma? Met de stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!, kun je in 18 weken je diploma halen. Met het STAP-budget is deze opleiding gratis te volgen! Wil je meer weten of heb je interesse stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!

  Meer informatie

   

  Hoe werkt gastouderopvang eigenlijk?

   

  Veel ouders kiezen voor gastouderopvang omdat het vertrouwd, kleinschalig en erg persoonlijk is. Het kind ziet iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht. Hier komt bij dat de gastouderopvang gezamenlijk wordt afgestemd aan wensen van de ouders. De huiselijke sfeer en het feit dat er nooit meer dan zes kindjes aanwezig zullen zijn, maken het mogelijk dat de gastouders veel vrijheid hebben om de opvang af te stemmen op de wensen van de ouder en op die van henzelf. Dit zorgt dan ook vaak voor vertrouwde en langdurige opvangrelaties.

   

  Meer informatie
 • Eisen waaraan de gastouder moet voldoen

  Omdat u als gastouder de verantwoordelijke taak heeft om op de kinderen van anderen op te vangen stellen zowel Krokodilletje als de overheid strikte eisen aan de gastouders.

  Alles over de eisen
 • Hoe kom ik aan gastkinderen?

  Als u zich inschrijft als gastouder bij Krokodilletje wordt u opgenomen in ons bestand en geplaatst op onze opvangmarkt. Op het moment dat wij een aanvraag krijgen van ouders die opvang zoeken voor hun kind (eren) wordt uw profiel er automatisch bij gezocht. U wordt vervolgens meegenomen in de selectie procedure. Als gastouder wilt u natuurlijk snel gezinnen vinden waarvoor u de opvang kunt verzorgen. 

  MEER INFORMATIE
02
Inschrijven

Direct inschrijven als gastouder

Schrijf u hieronder in als gastouder als u uw profiel wilt laten plaatsen op de opvangmarkt of als u al een gezin heeft waarvoor u de opvang gaat verzorgen en Gastouderbureau Krokodilletje u hiermee van dienst kan zijn.

DIRECT INSCHRIJVEN
03
Waarom Krokodilletje?

Meer informatie

 • Wat kunt u als gastouder van Krokodilletje verwachten?

  Bij krokodilletje heeft u altijd een vast contactpersoon in de vorm van een bemiddelingsmedewerker. Deze bemiddelingsmedewerker is volledig op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden en begeleidt u zolang u als gastouder voor Krokodilletje werkzaam bent. Krokodilletje draagt zorg voor een volledig voor u op maat gesneden dienstverlening.

  Meer informatie
 • Uw verdiensten als gastouder

  De uurvergoeding die u als gastouder krijgt voor uw verdiensten kunt u zelf met de ouders afstemmen. Ons adviestarief voor de gastouder is €6.50 per uur. Wij adviseren om een deel (1/3) van uw inkomsten te reserveren voor als er belastingaangifte gedaan dient te worden aan het einde van het jaar. De ouders kunnen het grootste gedeelte terug krijgen van de belastingdienst in de vorm van kinderopvangtoeslag.

  Meer informatie
 • Criteria zelfstandig ondernemen

  Voor u als gastouder kan het aantrekkelijk zijn om zelfstandig ondernemer te worden. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor een aantal fiscale voordelen. Uiteraard zijn er ook verplichtingen aan verbonden.

  Meer over zelfstandig ondernemen
 • Belastingaangifte

  Over de inkomsten die u als gastouder heeft verdiend, is nog geen belasting betaald. Daarom bent u als gastouder verplicht om jaarlijks aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. De gastouder betaalt dan inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen en vaak ook de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) via een aanslag.

  Meer over de belastingaangifte
 • Leges

  De gemeentes in Nederland krijgen van de overheid financiële middelen om kindercentra en gastouders te inspecteren en in te schrijven in het LRKP. Voor sommige gemeentes is dit helaas niet toereikend. Daarom rekenen deze gemeentes leges voor registratie van een nieuwe voorziening voor gastouderopvang voor het LRKP.

  Bekijk de leges
 • Veel gestelde vragen

  Heeft u vragen over wat gastopvang voor u kan betekenen? Schroom niet om deze aan ons te stellen! We hebben ook een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, waar uw antwoord mogelijk tussen kan staan.

  Bekijk de veel gestelde vragen
 • Cursusaanbod

  Krokodilletje heeft als professioneel en vooruitstrevend gastouderbureau een divers en kind gespecialiseerd cursusaanbod. Deze opleidingen en cursussen kunnen zowel klassikaal als online gevolgd worden. Zowel gastouders als andere geïnteresseerden worden in de mogelijkheid gesteld om aan onze cursus Eerst Hulp Aan Kinderen deel te nemen.

  Bekijk ons cursusaanbod
 • Gastouderverzekering? Meld u direct aan!

  De Gastouderverzekering is onmisbaar voor gastouders. Bent u gastouder? Dan is het verstandig om een gastouderverzekering af te sluiten. Particuliere verzekeringen zoals uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekken namelijk geen schades die tijdens uw werk ontstaan.

  Gastouderverzekering? Meld u direct aan!

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.