Alles over gastouderopvang voor ouders

Gastouderopvang is persoonlijke aandacht in een kleinschalige omgeving. Dit zijn volgens het overgrote deel van de ondervraagde ouders en Gastouderbureau Krokodilletje de twee hoofdingrediënten van goede opvang. Uw kind voelt zich thuis, veilig en op zijn gemak door de persoonlijke aandacht en kleinschalige omgeving. Het zorgt er tevens voor dat uw kind zich optimaal kan ontplooien omdat het aanbod van activiteiten en zorg samen met u worden afgestemd op uw wensen en op de behoeften van uw kind. Zoekt u de persoonlijke aandacht van een gastouder in een kleinschalige en vertrouwde omgeving? Kies dan voor gastouderopvang van Krokodilletje!

01
Intro

Alles over gastouderopvang voor ouders

Gastouderopvang houdt in dat uw kind wordt opgevangen door een gastouder. De gastouder kan in haar of zijn eigen huis de opvang verzorgen terwijl u naar uw werk gaat of bijvoorbeeld een studie volgt. Het is ook mogelijk dat de gastouder in uw eigen huis de opvang verzorgt. Gastouderbureau Krokodilletje kan een gastouder voor u zoeken die al meerdere kinderen opvangt, maar dit kan natuurlijk ook een kennis, oma of buurvrouw zijn.

Op deze pagina kunt u lezen wat nu echt het grote voordeel van gastouderopvang is ten opzichte van een kinderdagverblijf, gewone oppas of BSO. U kunt hier tevens lezen hoe gastouderopvang nu eigenlijk precies werkt en hoe u een passende gastouder kunt vinden. U kunt hier een berekening maken van het exacte kostenplaatje in uw persoonlijke situatie en deze vergelijken met het kostenplaatje van een kinderdagverblijf, gewone oppas of BSO.

Op dit gedeelte van de site kunt u lezen waarom gastouderopvang de ideale vorm van opvang is en op welke vlakken het verschilt van het kinderdagverblijf of de BSO. Ook kunt u lezen hoe gastouderopvang precies werkt en hoe u een geschikte gastouder vindt. Tot slot kunt u hier een berekening maken van de kosten en deze vergelijken met de kosten van het kinderdagverblijf, de BSO of de oppas.

 • De pluspunten van gastouderopvang voor ouders

  Gastouderopvang is een kleinschalige vorm van kinderopvang. Dit maakt het mogelijk dat ieder kind tijdens de opvang alle benodigde zorg en aandacht krijgt die het nodig heeft om zich zoveel mogelijk te ontplooien. Elk kind vraagt tenslotte om een ander manier van benaderen en aanpak. Buiten dit is gastouderopvang veruit de voordeligste vorm van kinderopvang. Onderstaand hebben wij de andere voordelen voor u op een rijtje gezet.

  Bekijk alle pluspunten
 • Hoe gaat gastouderopvang in zijn werk?

  Doordat uw kind dagelijks door dezelfde gastouder wordt opgevangen en de groep kinderen altijd klein is, kan de gastouder specifiek inspelen op de behoeftes en ontwikkeling van uw kind. Gastouderopvang is dan ook op maat gesneden en op uw wensen afgestemde opvang voor uw kind. Uw kind zal zich snel op zijn of haar gemak voelen bij de gastouder. Uw gastouder is u van dienst wanneer u dat uitkomt, een uurtje eerder of later is meestal geen probleem. 

  Meer informatie
 • Hoe kom ik aan een gastouder?

  Krokodilletje beschikt over een zeer groot bestand met gastouders. Dit zijn er wel 2500 en er komen dagelijks meer gastouders bij. De kans is dus zeer groot dat er een geschikte gastouder voor u in ons bestand aanwezig is. Krokodilletje is u graag van dienst en onze bemiddelingsmedewerker zal een nauwkeurige selectie maken van geschikte gastouders die aan uw wensen voldoen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u zelf al een gastouder heeft gevonden zoals een kennis, oma of buurvrouw. U kunt zich dan samen gratis inschrijven en Krokodilletje verzorgt vervolgens de inschrijving in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang).

  Meer informatie
02
Inschrijven

Direct inschrijven voor ouders

Schrijf u hieronder  als ouder(s) in als u op zoek bent naar een gastouder of als u reeds beschikt over een gastouder en van onze diensten gebruik wenst te maken.

DIRECT INSCHRIJVEN
03
Waarom Krokodilletje?

Meer informatie

 • Diverse vormen van gastouderopvang

  Gastouderopvang kan plaatsvinden bij u thuis, bij een andere ouder of bij de gastouder thuis. Hieronder leest u meer over de voordelen van iedere vorm, de (wettelijk verplichte) voorwaarden en de financiële verschillen. Bij alle verschillende vormen heeft u recht op kinderopvangtoeslag. In 2024 bedraagt de maximale hoogte van de kinderopvangtoeslag (inkomensafhankelijk) €7.53 per kind/per uur.

  Meer informatie
 • Wat kunt u van Krokodilletje verwachten?

  U krijgt van Krokodilletje een vaste bemiddelingsmedewerker die gedurende de periode dat u gebruik maakt van gastouderopvang uw aanspreekpunt en contactpersoon is. Op deze manier zijn de lijnen kort, wat voor u het meest comfortabel is. Krokodilletje heeft als hoofddoel om op zeer korte termijn een geschikte gastouder te vinden die de opvang kan verzorgen voor uw kind. Vervolgens dragen wij zorg voor de ondersteuning, financiële afhandeling en de begeleiding.

  Meer informatie
 • Tarieven

  Naast het uurtarief van de gastouder worden er bureaukosten in rekening gebracht. Deze bureaukosten mag je meenemen in de berekening voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst. Uiteraard kunnen wij je helpen met het aanvragen van de kinderopvangtoeslag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  In 2024 bedraagt de maximale hoogte van de kinderopvangtoeslag (inkomensafhankelijk) €7.53 per kind/per uur.

  Voor overige vragen kunt u ons telefonisch bereiken op nummer 085-0471009, het contactformulier invullen of door ons een e-mail te sturen.

  Voordelen van Gastouderbureau Krokodilletje :

  1.) U zit niet voor een jaar vast aan onze overeenkomsten.
  2.) Wij hanteren géén boeteclausules in onze overeenkomsten.
  3.) Het uurtarief is door de gastouder en ouder zelf te bepalen.
  4.) Indien er een koppeling is tussen ouders en gastouder (per koppeling) wordt er éénmalig €27,95 administratiekosten bij ouders in rekening gebracht.

  Meer informatie
 • Leges

  De gemeenten in Nederland krijgen van de overheid financiële middelen om kindercentra en gastouders te inspecteren en in te schrijven in het LRK. Voor sommige gemeenten is dit helaas niet toereikend. Daarom rekenen deze gemeenten leges voor registratie van een nieuwe voorziening voor gastouderopvang voor het LRKP.

  Bekijk de leges
 • Veel gestelde vragen

  Heeft u vragen over wat gastopvang voor ouders kan betekenen? Schroom niet om deze aan ons te stellen! We hebben ook een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, waar uw antwoord mogelijk tussen kan staan.

  Bekijk de veel gestelde vragen

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.