Hoe gaat gastouderopvang in zijn werk?

Wij geven u graag een aantal voorbeelden van hoe gastouderopvang werkt voor u en uw kind. Doordat uw kind dagelijks door dezelfde gastouder wordt opgevangen en de groep kinderen altijd klein is, kan de gastouder specifiek inspelen op de behoeftes en ontwikkeling van uw kind. Gastouderopvang is dan ook op maat gesneden en op uw wensen afgestemde opvang voor uw kind. Uw kind zal zich snel op zijn of haar gemak voelen bij de gastouder. 

Uw gastouder is u van dienst wanneer u dat uitkomt, een uurtje eerder of later is meestal geen probleem. Ook voor ouders met onregelmatige werktijden zoals in de zorg, is een gastouder door de grote flexibiliteit “de oplossing”. Om het perfecte opvangplaatje voor u in kaart te brengen lopen wij de volgende punten met u door.

Uw wensen voor de opvang ophelderen
Het is belangrijk om te weten wat het beste bij u en uw kind past. Wilt u dat de opvang plaatsvindt bij u thuis of moet de opvang bij de gastouder thuis plaatsvinden? Op welke dagen en tijden heeft u precies opvang nodig? Wilt u liever een wat oudere gastouder of heeft u liever een wat jongere? Mag de gastouder een bekende zijn zoals een oma of buurvrouw of heeft u liever een gastouder uit het bestand van Krokodilletje? Al deze zaken worden samen met u op een rijtje gezet om zo snel en efficiënt de geschikte gastouder voor u te vinden.

 

Geschikte gastouder vinden
Op het moment dat de opvangwens duidelijk voor u is neemt u contact op met onze bemiddelingsmedewerker. Zij gaat vervolgens op zoek naar een geschikte gastouder. Op onze pagina “hoe kom ik aan een gastouder” kunt u nalezen hoe Krokodilletje te werk gaat en u kunt uiteraard alvast kijken op onze opvangmarkt of daar wellicht een geschikte gastouder voor u beschikbaar is. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf al en gastouder heeft gevonden zoals bijvoorbeeld een buurvrouw, oma of kennis. Krokodilletje schrijft u dan gratis in en verzorgt de registratie bij het LRKP (Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen). Als uw gastouder al ingeschreven staat bij het LRKP dan wordt slechts een wijziging door Krokodilletje verzorgt. Lees hier aan welke eisen de gastouders bij Krokodilletje dienen te voldoen.

 

Kennismaken en afspraken maken met de gastouder
Wanneer u of Krokodilletje een geschikte gastouder heeft gevonden gaat u hiermee kennismaken. U bent bij onze gastouders altijd van harte welkom om eens een kijkje te nemen en zo een beeld te krijgen van de opvangsituatie. U ziet de andere kinderen, krijgt een goede indruk van de gastouder en u voelt de huiselijke en ongedwongen sfeer. Klikt het vervolgens goed tussen u en de gastouder dan zal er een koppelingsgesprek gepland worden samen met onze bemiddelingsmedewerker. Tijdens het koppelingsgesprek worden alle praktische zaken uitvoerig met u en de gastouder doorgesproken en alle gemaakte afspraken formeel vastgelegd.

 

Recht op kinderopvangtoeslag
U heeft recht op kinderopvangtoeslag als de opvang door Krokodilletje wordt verzorgt. Op de site van de belastingdienst kunt u zelf de kinderopvangtoeslag aanvragen. Als u hier klikt dan kunt u dit eenvoudig aanvragen. Uiteraard kunnen onze medewerkers u ondersteunen op het moment dat u er niet uitkomt. Wij adviseren u uitdrukkelijk om de kinderopvangtoeslag tijdig aan te vragen omdat het normaliter enkele weken duurt voordat de toeslag wordt uitgekeerd.

 

Evalueren van de opvang
Als de opvang al een tijdje loopt dan zullen er regelmatig evaluatiegesprekken plaatsvinden tussen u, de gastouder en onze bemiddelingsmedewerker. Uw ervaringen worden besproken en gemaakte afspraken worden indien nodig bijgesteld aan veranderende omstandigheden of de ontwikkeling van uw kind.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.