Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

‘SUIKERVRIJE OPVOEDING ZOU KUNNEN LEIDEN TOT BUITENSLUITING IN DE KLAS’

Ouders die hun kind suikervrij opvoeden, zijn zich niet altijd bewust van de keerzijde van hun keuze. Kinderen leven nu eenmaal in een maatschappij met suiker en door het afzweren van alle producten met suiker, missen zij mogelijk energie en aansluiting met leeftijdsgenootjes. Dit meldt RTL Nieuws.

 

 

 

Suiker zit tegenwoordig in heel veel producten en daarom is het moeilijk om deze helemaal uit het voedingspatroon te weren. Toch kiezen steeds meer ouders er voor om hun kind op te voeden zonder suiker. “Vooral in Amsterdam zie ik meer dan regelmatig dat ouders hun kinderen bijna niets meer geven waar suiker in zit”, aldus diëtiste Esther van Etten. Ze heeft haar bedenkingen over deze keuze. “Kinderen mogen best wat suiker eten. Als kinderen helemaal geen suiker eten, ook geen natuurlijke suikers, kan dat juist tot gebrek aan energie leiden.”

 

 

 

Ook opvoedkundige Marina van der Wal ziet mogelijke problemen voor kinderen die geen suiker eten. “Kinderen komen uiteindelijk in een maatschappij terecht waar ze al die zaken tegenkomen.” Zij denkt dat het daarom verstandiger is om kinderen te leren om met suiker om te gaan. Ook moet er gezorgd worden voor een alternatief, bijvoorbeeld als er in de klas getrakteerd wordt. “Het is niet de bedoeling dat het kind om zich heen gaat zitten kijken naar kauwende kinderen en denkt: ‘ik mag niets’. Of erger nog, dat het uiteindelijk wordt buitengesloten.”

 

 

 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.