Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Maximum-uurtarieven 2019 op een rij

Door al het nieuws over extra investeringen in kinderopvangtoeslag enerzijds en zorgen vanuit de branche over toenemende kosten anderzijds, is het overzicht van de maximum-uurtarieven voor 2019 ondergesneeuwd. Daarom zetten we nog één keer de maximum-uurtarieven, die door staatssecretaris Tamara van Ark gecommuniceerd zijn, op een rij.

 

 

 

De maximum uurtarieven waarover ouders kinderopvangtoeslag ontvangen in 2019 zijn:

  • Dagopvang: € 8,02
  • Buitenschoolse opvang: € 6,89
  • Gastouderopvang: € 6,15

Dagopvang

Over het maximum uurtarief voor de dagopvang is al veel gesproken. Vanwege de maatregel dat er vanaf 1 januari 2019 meer pedagogisch medewerkers voor baby’s moeten zorgen, is het tarief voor de dagopvang met € 0,27 verhoogd. Dit is niet alleen een compensatie voor de extra kosten vanwege de brk-maatregel, maar de verhoging bestaat ook uit de reguliere jaarlijkse indexatie. Volgens staatssecretaris Van Ark is een verhoging van € 0,27 voldoende voor ondernemers om de bijkomende bkr-kosten te kunnen compenseren, maar de sector denkt hier anders over.

Bso en gastouderopvang

Het maximum uurtarief voor de bso wordt vanaf 2019 juist met € 0,34 verlaagd. Dit komt, legt de staatssecretaris uit, ook door een aangepaste bkr-regel die vanaf 2019 ingaat. Twee pedagogisch medewerkers mogen straks 24 in plaats van 20 kinderen opvangen op de bso. ‘Hierdoor dalen de kosten voor de buitenschoolse opvang en zullen ouders met kinderen op de bso een lagere rekening krijgen’, aldus  Van Ark. Het uurtarief voor de gastouderopvang wordt voor volgend jaar alleen geïndexeerd.

Kinderopvangtoeslag

In dezelfde brief kondigde Van Ark aan dat ze 248 miljoen euro extra investeert in de kinderopvangtoeslag. Zowel ouders met een hoger als een lager inkomen krijgen meer kinderopvangtoeslag vanaf 2019. Of dat er ook voor gaat zorgen dat kinderopvang goedkoper wordt, is nog maar de vraag. Veel kinderopvangaanbieders zien zich genoodzaakt om de bijkomende (personeels)kosten door te berekenen in hogere uurtarieven. Lees meer

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.