Privacy- en cookiebeleid

De website van Gastouderbureau Krokodilletje maakt gebruik van cookies. Door cookies te plaatsen kunnen wij deze website goed laten functioneren en het gedrag van onze geanonimiseerde websitebezoekers analyseren. Daarnaast plaatsen externe partijen via deze website cookies. Hierdoor kunnen onder meer advertenties die aansluiten bij uw interesses, aan u getoond worden. Voor het plaatsen van cookies van externe partijen dienen wij uw toestemming te vragen.

 

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die uw voorkeuren tijdens het surfen onthouden en opslaan op uw computer. Sommige cookies zijn tijdelijk en worden verwijderd zodra u uw browser sluit.

 Andere cookies zijn permanent en blijven voor een langere tijd op uw computer staan. Cookies kunnen geen informatie uit opgeslagen documenten op uw computer verzamelen.

Sommige van deze cookies zijn essentieel om de websites van Gastouderbureau Krokodilletje goed te laten werken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met het cookiebeleid van Gastouderbureau Krokodilletje.

 

Wat doen cookies?

Cookies hebben verschillende functies. In de eerste plaats helpen ze u bij het surfen, door wachtwoorden, inlognamen en voorkeuren – zoals uw taalinstelling – te onthouden. Daarnaast worden ze gebruikt voor Google Analytics om bij te houden hoeveel bezoekers er op de websites komen en om het gedrag van onze geanonimiseerde websitebezoekers te analyseren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien welke onderdelen van de websites populair zijn. Met die informatie probeert Gastouderbureau Krokodilletje de websites te verbeteren en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Gastouderbureau Krokodilletje gebruikt cookies niet om persoonlijke informatie over u te verzamelen. Gastouderbureau Krokodilletje heeft de optie ‘gegevens delen’ in Google Analytics uitgezet en een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google, waardoor Google enkel als bewerker van de gegevens optreedt.

 

Voor sommige functionaliteiten op de websites van Gastouderbureau Krokodilletje worden functionaliteiten van externe partijen gebruikt. Pagina’s met video’s linken bijvoorbeeld naar YouTube en pagina’s met vestigingskaarten linken naar Google Maps. Deze content van externe partijen kan cookies bevatten, waardoor onder meer advertenties die aansluiten bij uw interesses, aan u getoond kunnen worden. Om na te gaan hoe externe partijen met cookies omgaan, kunt u het cookiebeleid van deze partijen raadplegen.

 

Cookies uitzetten

U kunt het gebruik van cookies standaard uitzetten. Dit doet u via de instellingen van uw browser. Hoe dit werkt, leest u in de Help-functie van uw browser. Houd er wel rekening mee dat wanneer u het gebruik van cookies uitzet, er bepaalde onderdelen van de website niet correct meer kunnen functioneren.

 

Voor uitgebreide instructies kunt u ook op onderstaande links klikken.

 

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Krokodilletje B.V. Krokodilletje B.V., gevestigd aan Solingenstraat 67 7421 ZS Deventer, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

info@krokodilletje.nl

Solingenstraat 67

7421 ZS Deventer

0850471009

 

 

Privacystatement

 

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Krokodilletje B.V. verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Diploma
  • EHBO certificaat
  • Wanneer nodig, vraagt gastouderbureau Krokodilletje om gegevens van huisgenoten boven de 18 jaar, structurele bezoekers, vrijwilligers en/of stagiaires. De benodigde gegevens zijn:
    • Voor- en achternaam
    • BSN nummer
    • Geboortedatum
  • Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Krokodilletje B.V. verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

– Burgerservicenummer (BSN)

 

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Krokodilletje B.V. verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • De registratie in het landelijk register kinderopvang
  • De registratie in het personenregister
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Krokodilletje B.V. verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Krokodilletje B.V. neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Krokodilletje B.V.) tussen zit. Krokodilletje B.V. gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen: Portabase, voor het verwerken van de persoonsgegevens van gastouders, ouders en kinderen, zodat gastouderbureau Krokodilletje een databestand heeft met een overzicht van alle klanten en de gegevens van de klanten op een juiste manier kan verwerken.

 

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Krokodilletje B.V. bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens: Gewone persoonsgegevens > 7 jaar > Administratieve bewaarplicht voor de belastingdienst Belastingplicht. Bijzondere persoonsgegevens > 7 jaar > Administratieve bewaarplicht voor de belastingdienst.  Kind gegevens >na 2 jaar de niet noodzakelijke gegevens* > na 7 jaar alle gegevens van het kind > Administratieve bewaarplicht voor de belastingdienst> * De niet noodzakelijke gegevens van het kind worden geanonimiseerd.

 

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Krokodilletje B.V. verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Krokodilletje B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Krokodilletje B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Krokodilletje B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

 

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Krokodilletje B.V. en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@krokodilletje.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Krokodilletje B.V. wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de

Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Krokodilletje B.V. neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@krokodilletje.nl