Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Signaleren en bespreekbaar maken van kindermishandeling op school

Het blijkt in de praktijk lastig om kindermishandeling te signaleren en bespreekbaar te maken. De gemeenten van de West Veluwe Vallei besteden hier extra aandacht aan door het project ‘Meldcode in het Primair Onderwijs’. Naast het bieden van trainingen, voorlichtingen en een kinderrechtenspel, faciliteren zij nu ook ook een onderwijspakket.

In iedere schoolklas in Nederland zitten kinderen die thuis geweld meemaken. Het onderwijspakket faciliteert basisscholen om zelf aan de slag te gaan met dit thema. Denk aan posters om op te hangen in de lerarenkamer, folders voor de intern begeleider, onderwijsmateriaal, maar ook een boek voor de onder- en bovenbouw. Ook de nieuwe Handle with Care flyer zit in het pakket.

Benieuwd hoe Handle with Care jouw school ondersteuning kan bieden? Ga naar de website van Augeo Foundation.

Over Handle with care

Handle with Care is een samenwerking tussen Veilig Thuis, scholen en leerplicht. Bij deze samenwerking streeft men ernaar om na ernstig huiselijk geweld al de volgende schooldag steun te bieden op school voor het kind. Simpel, snel, in een vertrouwde omgeving, en van grote waarde voor het kind. Een ander project is Handle with Care – Ruggensteun dat steun biedt op school voor kinderen (en ouders) in de maatschappelijke opvang.

Bron: augeo.nl, vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.