Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

‘NIEUWE STINT GASTOUDEROPVANG VOOR INTREKKEN KORT GEDING’

Edwin Renzen, directeur van stintfabrikant Stintum, heeft een gastouderopvang uit Almere een gloednieuwe elektrische bolderkar aangeboden.

In ruil zou de eigenaresse van opvang het Kinderstraatje een kort geding tegen minister Cora van Nieuwenhuizen moeten intrekken. “Moreel verwerpelijk” en “het lijkt op omkoping”, zegt juridisch adviseur Werner van Bentem van de gastouderopvang na een bericht in De Telegraaf. Het Kinderstraatje heeft het aanbod van Renzen afgewezen. Renzen was niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens Van Bentem probeert Renzen in overleg met het ministerie een compromis te vinden en wilde hij daarom een kort geding voorkomen. ‘Renzen heeft het plan uitgelegd. Hij zou tegenover het ministerie een mea culpa doen, er zou een noodknop op de stints komen en dan zouden ze weer de weg op mogen. Iedereen tevreden.” Maar voor opvangorganisaties en pakketbezorgers die de stint gebruiken, wordt er volgens Van Bentem niets gedaan.

Bron: ANP en NOG

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.