Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Hitteplan

De zomer staat weer voor de deur! Momenteel zitten we al in een heerlijke zonnige periode en straks in de zomer zullen de temperaturen vast weer tot boven de 25°C uitstijgen. Om goed voorbereid te zijn op een periode met extreme warmte, is het raadzaam een warmteprotocol of hitteplan op te stellen.

Hierbij alvast enkele tips om warmte-overlast te beperken:

  • Bied de kinderen vaak te drinken aan, bij voorkeur water. Het is belangrijk om te drinken vóórdat je dorst hebt. Houd daarom in de gaten of de kinderen voldoende drinken. Om de allerkleinsten genoeg te laten drinken kun je bijvoorbeeld extra water aan de melkproducten toevoegen.
  • Laat kinderen niet te lang in de zon spelen en smeer kinderen in met zonnebrandcrème. Zorg ook voor extra schaduw op het speelplein, met bijvoorbeeld schaduwdoeken of zonnezeilen en parasols.
  • Plan geen intensieve bewegingsactiviteiten, pas het spel aan. Zoek daarbij de koelste plek op, in of rond het gebouw. Soms is het binnen prettiger te vertoeven dan buiten.
  • Zoek verkoeling met waterspelletjes en zwembadjes. Plaats deze in de schaduw en zorg dat er altijd toezicht is. Ververs het water iedere dag.
  • Wees alert op insecten, vermijd plakkerige handen en gezichten. Het is beter om limonade niet buiten te schenken.
  • Laat kinderen enkel in een rompertje (met luier) onder een lakentje slapen.

Kijk voor meer tips en informatie in de Kiddi-app of klik hier voor de uitgave van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid over Binnen- en buitenmilieu in de kinderopvang.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.