Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Griepprik tijdens zwangerschap beschermt zuigelingen

Pasgeborenen kunnen door vaccinatie van de moeder tijdens de zwangerschap beschermd worden tegen ernstige complicaties bij griep. De Gezondheidsraad adviseert daarom om zwangere vrouwen voortaan de jaarlijkse griepprik aan te bieden. Bijkomend voordeel is dat zwangere vrouwen zelf ook baat hebben bij griepvaccinatie.

Pasgeborenen kunnen zelf geen vaccinatie krijgen tegen griep. Ze lopen bij griep echter wel een risico op ademhalingsproblemen en ziekenhuisopname. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om zwangere vrouwen vanaf 22 weken voortaan ook in aanmerking te laten komen voor de jaarlijkse griepprik. Dit beschermt kinderen van 0 tot 6 maanden. De raad ziet geen aanleiding om gezonde kinderen van 6 maanden tot en met 17 jaar vaccinatie tegen griep aan te bieden. Dit omdat de ziektelast bij hen relatief laag is.

Lees verder op gezondheidsraad.nl >>

 

Bron: gezondheidsraad.nl, vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.