Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Directe financiering minimaal een jaar uitgesteld

De directe financiering in de kinderopvang wordt een jaar later ingevoerd. Dit heeft staatssecretaris Tamara van Ark besloten. Ze wil dit omvangrijke project zorgvuldig oppakken.

Met de directe financiering gaat de kinderopvangtoeslag niet meer direct naar de ouders. Dit geld gaat via DUO naar kinderopvangorganisaties. Ouders hoeven dan alleen nog maar de eigen bijdrage te betalen. Ook dit kunnen zij regelen via een digitale portemonnee in een DUO-omgeving.

 

 

Planning

 

 

Het plan was dat alle ouders vanaf 2020 met de directe financiering te maken zouden krijgen. Vanaf 2019 zou dit geleidelijk worden ingevoerd. Maar deze planning schuift nu ‘in elk geval een jaar op’, aldus Van Ark. Ze noemt hierbij niet in welk jaar de directe financiering dan wel ingaat. Het lijkt erop dat ze hier nog geen uitspraak over wil doen.

 

 

Kansrijk

 

 

Het plan om de financiering van de kinderopvang te veranderen, noemt de staatssecretaris kansrijk, maar wel een richting die zorgvuldigheid vereist vanwege de impact van de wijzigingen. Na overleg met de minister van Onderwijs en de staatssecretaris van Financiën heeft ze besloten extra tijd te nemen voor de uitwerking en voorbereiding.

 

 

In het voorjaar van 2018 wordt de Kamer geïnformeerd over hoe het nu verder gaat met de directe financiering

 

 

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.