Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

21 bespreektips voor een gesprek over kindermishandeling

Op de eerste dag van de Week tegen Kindermishandeling worden landelijk 21 Minuten-bijeenkomsten gehouden, waarin gepraat wordt over kindermishandeling.

Kun je geen bijeenkomst bijwonen? Deze 21 tips ondersteunen het gesprek met collega’s over dit onderwerp. In 12 provincies wordt vandaag tegelijkertijd 21 minuten gepraat over het onderwerp kindermishandeling. Het doel is dat professionals met elkaar in gesprek gaan over hoe zij samen kunnen werken in de aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling.

 

Olievlek

Ted Kloosterboer van Stichting Praat en Naomi Dessaur van Dessaur Trainingen hopen met 21 bespreektips een olievlek te verspreiden, waarin professionals overal in het land 21 minuten met elkaar praten over kinderen die thuis onveilig zijn en steun en/of hulp nodig hebben. Maar dat valt vaak niet mee, want waar begin je?

 

Bespreektips

In de 21 bespreektips, die zij opstelden, komen onder meer deze vragen aan bod: ‘Wat betekent het voor jou, ‘er voor een kind zijn’?’, ‘Kan je een kind steunen en tegelijkertijd de stappen van de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld volgen?’, ‘Hoe zie je eigenlijk of een kind onveilig is thuis?’ en ‘Hoe kun je iets voor ouders doen en zo het kind steunen?’.

 

 

Naomi vraagt af te sluiten met de vraag: ‘Wat ga je, wanneer je zorgen hebt over een kind, na vandaag anders doen dan gisteren?’ Naomi: ‘Het zou mooi zijn wanneer jij en je collega’s hier vervolgens over kunnen twitteren (#21minuten2017) of een boodschap achterlaten op onze Facebook pagina. Laten we gaan voor de olievlek!’

 

 

Bekijk hier de 21 bespreektips >>>

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.