Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Yoga voor de allerkleinsten verpakt in kleurrijk prentenboek

Dit kleurrijke prentenboek gaat over Laura, die iets nieuws wil proberen. Ze reist langs allerlei dierenvriendjes uit de dierentuin en laat zo verschillende yogahoudingen zien. Het boek is niet alleen geschikt om op speelse wijze yoga met kinderen te beoefenen, maar ook leuk om gewoon door te bladeren.

Diverse bekende en meer onbekende yogahoudingen komen voorbij, waaronder de cobra, leeuw, kameel, dolfijn en gorilla. Bij elk dier staat een aanwijzing voor wat je moet doen. Het boek eindigt met Laura’s yogareis, twee pagina’s waarop de oefeningen uitgebreid staan uitgeschreven. Zeker van belang om kinderen zo voldoende begeleiding te bieden bij de yogaoefeningen. In Zoo Zen is tevens aandacht voor houding, een rustige ademhaling en dankbaarheid.

Voor ouders en hulpverleners

De kleurrijke illustraties spreken het jonge kind erg aan, doordat er veel te zien is. Hierdoor is het voor een breder publiek leuk om te lezen en te bekijken. Geschikt voor zowel ouders en leerkrachten als voor hulpverleners die actief met het jonge kind aan de slag willen.

Rijmen en tellen

Het verhaal is geschreven in rijmvorm. Helaas loopt de rijm niet overal even soepel, sommige zinnen zijn wat ingewikkeld. Er zit een opbouw in waarbij er geteld wordt van een beer, twee cobra’s, drie adelaars tot uiteindelijk tien kikkers. In die zin zou het tevens gebruikt kunnen worden om op een actieve manier te leren tellen.

Zoo Zen >>

Het prentenboek is geschreven door Kristen Fischer, Susi Schaefer heeft de illustraties gemaakt. Al met al is Zoo Zen een fijn boek, niet alleen voor degenen die van yoga houden, maar door de mooie platen ook leuk om alleen maar naar te kijken.

Zoë Kempe is Beeldend Therapeut en Orthopedagoog en werkzaam binnen de SGGZ Kind en Jeugd. Zij behandelt kinderen van verschillende leeftijden met uiteenlopende problematiek (angst, stemming, ADHD, ASS, hechting, et cetera) en hun ouders. In de behandelingen combineert ze Cognitieve Gedragstherapie met creatieve technieken en mindfulness.

 

bron : vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.