Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Workshop “omgaan met emoties van het kind én van jezelf”.

Op woensdag 30 juni hebben we een workshop georganiseerd met als onderwerp “omgaan met emoties van het kind én jezelf”.

Workshop “omgaan met emoties van het kind én van jezelf”.

Op woensdag 30 juni heeft gastouderbureau Krokodilletje een workshop georganiseerd met als onderwerp “omgaan met emoties van het kind én jezelf”.
Mirella Werba heeft deze online workshop voor onze gastouders verzorgd. Zij is ouder-kind coach en het verbindend communiceren is haar passie. De visie van Mirella is; “door het samen leven (families), samen werken (ouders en professionals die met kinderen werken) en opvoeden vanuit verbinding, werken we mee aan een betere wereld van morgen”.
De onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens deze workshop waren:

– Wat versterkt vertrouwen en wat schept afstand?

– Empathie als basishouding: hoe kun je echt luisteren?

– Het herkennen van gevoelens en behoeften van jezelf

– Het herkennen van gevoelens en behoeften van het kind: wat wil het kind ons zeggen met zijn gedrag, zijn tranen, zijn weerstand, zijn woede? En wat vraagt het kind van ons?

Het was een interactieve workshop waarin ook wat de gastouders verlangd werd; het jezelf openstellen, het inbrengen en bespreken van situaties, in groepjes van 2 werken etc.

We hebben vandaag positieve en enthousiaste reacties ontvangen van onze deelnemende gastouders.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.