Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Werkzame elementen groepsbehandeling van peuters en kleuters met TOS

Jonge kinderen met TOS worden regelmatig in groepen behandeld. De aandacht richt zich dan  bijvoorbeeld op multidisciplinair werken, het gebruik van taalstimulerende interactietechnieken of interactief voorlezen. Een overzicht laat niet alleen zien welke elementen als werkzaam worden ervaren door ouders en professionals, maar ook wat de effectiviteit ervan is.

Het overzicht is het resultaat van het project Werkzame Elementen 0-5. Dit project maak onderdeel uit van Wat Werkt voor Wie?. Doel is om professionals te ondersteunen bij het evidence informed werken. Daarnaast kan het overzicht dienen als naslagwerk.

Het document is opgebouwd uit verschillende lagen. De eerste laag bestaat uit drie puzzels. Hierop wordt overzichtelijk gemaakt uit welke elementen de groepsbehandeling zoal bestaat, welke elementen werkzaam zijn volgens ouders en professionals, en welke elementen naar boven zijn gekomen in de literatuurzoektocht in 2022. De tweede laag bevat een korte beschrijving per element. De derde laag geeft tot slot een beschrijving van de artikelen uit het literatuuronderzoek.

Bron: Deelkracht.nl / vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.