Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Week van het Jonge Kind

Deze week is het de Week van het Jonge Kind, met als thema Gezond opvoeden; waar leg jij de grens? De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind van 0 tot en met 7 jaar. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Dit meldt Weekvanhetjongekind.nl.

 

The National Association for the Education of Young Children (NAEYC) brengt de Week van het Jonge Kind internationaal onder de aandacht. De NAEYC heeft iedere dag in de Week een ander subthema gegeven. Deelnemers aan de Week van het Jonge Kind kunnen ervoor kiezen om bij het Nederlandse thema ‘Gezond opvoeden’ te blijven of één of meerdere van de dagthema’s te gebruiken.

 

 

Maandag :Music Monday staat in het teken van zingen, muziek maken, ritmes, spelletjes, enz. Kinderen kunnen spelenderwijs muziek maken en leren door bijvoorbeeld telliedjes, zelf een liedtekst verzinnen of eigen dansmoves bedenken.

Dinsdag : Op Tasty Tuesday staat gezonde voeding centraal. Door regelmatig afwisselende soorten fruit, groenten, beleg of drinken aan te bieden, geef je jonge kidneren de kans om hun smaak te ontwikkelen en verschillende substanties en texturen te ontdekken. Zo leren kinderen ook andere smaken dan zoet te waarderen. Door met kinderen mee te eten en dezelfde gezonde voeding te eten krijgen ze een goed voorbeeld.

Woensdag : Work together Wednesday laat het nut van samenwerken zien. Samenwerken helpt kinderen bij hun ontwikkeling.

Donderdag : Op Artsy Thursday kunnen kinderen knutselen, schilderen en tekenen met allerlei materialen. Dit stimuleert de motorische ontwikkeling van kinderen en ontwikkelt hun fantasie.

Vrijdag : Family Friday gaat om het gezin. Kinderen mogen vertellen over hun eigen gezin en familie en krijgen door de verschillende verhalen een positief beeld van diversiteit.

 

bron nationale onderwijs gids

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.