Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Webinar: Omgaan met slaapproblemen van jonge kinderen

Ouders maken zich regelmatig zorgen over de hoeveelheid slaap van hun jonge kind. Hetzelfde geldt voor bepaalde gedragingen tijdens of rond de slaap. Reden genoeg om op 17 december in een webinar met slaapdeskundige Sigrid Pillen het slapen van jonge kinderen eens goed onder de loep te nemen.

Wanneer is de slaap van een jong kind nog binnen de normale range. Wanneer gaat het om een goedaardig slaapfenomeen en kun je geruststellen? En wanneer moet er slaaponderzoek worden verricht? Vragen waar menig zorgprofessional geen pasklaar antwoord op heeft. Geen kind of gezin is immers hetzelfde.

Tijdens dit webinar komen vier slaapproblemen aan bod: 1) (te) vroeg wakker worden 2) hoofdbonken, 3) paniek in de nacht, en 4) vermoeidheid overdag. Telkens zal Sigrid aangeven wanneer een ‘probleem’ nog normaal is, wanneer het een grensgeval betreft en wanneer er toch echt verwezen moet worden. Met deze kennis kun je beter inschatten of je de ouders kunt geruststellen of dat actie nodig is.

Heb je een vraag aan Sigrid die je in het webinar beantwoord wilt zien? Stuur dan een mail naar vroeg@dgcommunicatie.nl

Datum Dinsdagochtend 17 december van 10.00 uur tot 11.30
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: MinNultotVijf (een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg)

Sigrid Pillen is kinderneuroloog en somnoloog, gespecialiseerd in slaapstoornissen bij kinderen. In 2015 richtte ze de multidisciplinaire vereniging Kind en Slaap op. Van 2013 tot juni 2021 werkte ze binnen het Centrum voor Slaapgeneeskunde, Kempenhaeghe te Heeze. Sinds 2021 werkt ze op diverse locaties vanuit haar eigen onderneming Kinderslaapexpert BV.


Het webinar maakt onderdeel uit van MinNultotvijf, hét inspiratieplatform voor alle professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen en hun ouders. Ben je abonnee, log dan in op je account en vink aan dat je dit webinar gratis wilt volgen. Nog geen abonnee? Meld je dan nu aan en volg dit webinar en andere (live) webinars voor slechts € 169 per jaar.
Het platform, een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg, bestaat uit webinars, artikelen uit kwartaalmagazine VROEG, minicolleges en rollenspelen. Een abonnement op het platform, dat voortdurend wordt uitgebreid, is heel voordelig. Meld je nu aan en neem ook zonder extra kosten deel aan dit webinar.

bron : vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.