Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

WARENWETREGELINGEN VAN TOEPASSING OP GASTOUDEROPVANG

Als gevolg van de uitspraak van de rechtbank inzake de gastouders en het WAS is NYSA verder gaan kijken naar andere regelingen.

En wat blijkt. Tot onze verbazing valt ook de gastouderopvang onder de Warenwetregeling nadere eisen kinderbedden en -boxen kinderopvang.

 

Wat blijkt, in het Warenwetbesluit kinderbedden en boxen staat bij artikel 1 lid d vermeld wat er wordt verstaan onder kinderopvang. Hieronder wordt verstaan alle vormen van kinderopvang zoals vermeld in artikel 1.1 eerste lid van de Wet Kinderopvang.

In artikel 1.1 eerste lid van de Wet Kinderopvang staat ook de gastouderopvang vermeld.

VNG en GGD-GHOR hebben naar aanleiding van het WAS maar ook de Warenwetregeling nadere eisen kinderbedden en -boxen een Q&A opgesteld. Deze is hier te downloaden.

In de Q&A is te lezen dat Toezicht en Handhaving op dit moment het beleid niet wijzigt maar de gesprekken verder afwacht tussen het Ministeries van SZW en VWS.

NYSA is nog in gesprek met beide ministeries. Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij dit bekend maken.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.