Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Vijf maanden huid-op-huid positief voor baby’s en moeders

Bij huid-op-huid contact wordt de baby met alleen een luier op de blote borst van de ouder gelegd. Al langer is bekend dat dit contact zorgt voor een breed scala aan positieve uitkomsten bij prematuur geboren kinderen. Uit promotieonderzoek blijkt dat de meerwaarde hiervan ook geldt voor voldragen baby’s en hun moeders.

Kelly Cooijmans is recent aan de Radboud Universiteit gepromoveerd onderzoek naar de meerwaarde van een dagelijks uur huid-op-huid contact tussen moeders en voldragen baby’s gedurende de eerste vijf weken na de geboorte. De resultaten zijn veelbelovend. Er werd bewijs gevonden dat hierdoor angst en vermoeidheid bij de moeder verminderde evenals het huilen van de baby. Ook werden zowel de borstvoedingsduur als de slaapduur van de baby verlengd. Er werden geen effecten gevonden op depressie, stress, en pijn symptomen bij de moeder.

Dagelijks huid-op-huid contact is dus een kosteloze en efficiënte interventie voor moeders en hun voldragen baby’s. Wel is gebleken dat een dagelijks uur huid-op-huid contact niet voor iedereen haalbaar was. Het is daarom van belang dat deze interventie meer toegankelijk wordt voor alle moeders.

Bron: ru.nl, vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.