Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Verhoging uurprijzen opvang in fases

Demissionair minister Lodewijk Asscher laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de verhoging van de maximum uurprijzen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang gefaseerd wordt ingevoerd.

In de brief is te lezen dat de maximum uurprijs voor de dagopvang per 1 januari 2018 wordt verhoogd met € 0,07, en per 1 januari 2019 met € 0,25. De maximum uurprijs komt daarmee op € 7,45. Dit gebeurt gefaseerd: ter compensatie van de eisen aan het volgen van de ontwikkeling van kinderen en enkele scholingseisen (2018) en ter compensatie van de eisen aan de inzet van pedagogisch beleidsmedewerkers en de aanscherping van de beroepskracht-kindratio voor nuljarigen (2019).

Uurprijzen bso
De maximum uurprijs voor de bso’s wordt per 1 januari 2018 verhoogd met € 0,08 ter compensatie van de invoering van scholingseisen en de vrijwilligers die niet meer formatief mogen worden ingezet. Per 1 januari 2019 wordt de maximum uurprijs verlaagd met €0,34 in verband met de eisen aan de inzet van pedagogisch beleidsmedewerkers en de versoepeling van de beroepskracht-kindratio voor kinderen vanaf zeven jaar. De maximum uurprijs komt daarmee op € 6,95. Voor de gastouderopvang bedraagt de maximum uurprijs € 5,91.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.