Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Verbinding centraal tijdens Week tegen Kindermishandeling

‘Verbind voor het kind’ is dit jaar het thema van de Week tegen Kindermishandeling, die gehouden wordt van maandag 20 tot en met zondag 26 november.

Het doel van de week is om professionals bewust te maken van het belang van goede samenwerking om kindermishandeling effectief aan te pakken. ‘Samen kunnen we de sterkste aanpak tegen kindermishandeling realiseren. Iedere professional is een onmisbare schakel en kan vanuit zijn expertise bijdragen aan een veiligere situatie. Deel je zorg, betrek de ouders en het kind en werk samen’, zo staat er op de website van de Week tegen Kindermishandeling.

Activiteiten

Verschillende instanties hebben hun activiteiten aangemeld op de activiteitenpagina, maar dat kan nog steeds via deze link. Zo geeft Veilig Thuis verschillende lezingen, wordt er in Amsterdam een theatervoorstelling over huiselijke geweld gehouden en is er in Maastricht een ontbijtsessie ‘Samen tegen kindermishandeling’. In het activiteitenoverzicht kan per provincie worden weergegeven welke activiteiten er gehouden worden.

Kick off

De Week wordt afgetrapt op maandag 20 november om 9.15 uur in Theater Diligentia in Den Haag. Daar zullen verschillende professionals, waaronder Kinderombudsman Margrite Kalverboer, spreken. Tijdens deze bijeenkomst wordt het onderzoek van de Kinderombudsman naar wat gemeenten doen aan de preventie van kindermishandeling en huiselijk geweld, gepresenteerd. Deelname is gratis.

Door wie?

De Week tegen Kindermishandeling wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd op initiatief van Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik. Tot en met 2016 was de organisatie van deze week ook bij de Taskforce belegd. Met het beëindigen van de werkzaamheden van de Taskforce hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Veiligheid en Justitie (VenJ) het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Movisie gevraagd om de organisatie van deze week op zich te nemen.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.