Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Veilig spelen rondom water

Spelen in en om het water is heerlijk. Vooral met warm weer is niets fijner dan te ontspannen bij zwembad, zee of bij het badje in de tuin. Helaas gebeuren rond het water nog steeds ongelukken. De meeste dodelijke slachtoffers van alle ongevallen bij kinderen van 0-4 jaar zijn het gevolg van verdrinking. Met simpele voorzorgsmaatregelen en alertheid kunnen veel verdrinkingen voorkomen worden. Onderstaande tips gelden natuurlijk niet alleen op het strand, bij een meer en in het zwembad. Maar ook voor het opblaasbadje in de tuin. Kinderen kunnen al verdrinken in een laagje water van 10 centimeter.

  

Veiligheidstips

  

  1. Zorg dat je je kind altijd kan zien
  2. Blijf bij kleine kinderen (<3 jaar) zo dichtbij dat je ze kan aanraken
  3. Als er meerdere volwassen zijn, spreek dan goed af wie er op je kind let. Ga er nooit zomaar vanuit dat iemand anders wel even oplet.
  4. Laat je niet afleiden (door bijvoorbeeld je telefoon, tablet of boek)
  5. Zorg dat je kind zwembandjes om heeft (als het nog niet kan zwemmen) en op de boot een reddingsvest.
  6. Denk eraan dat aan het begin van een zomer seizoen natuurlijk zwemwater nog erg koud kan zijn. Onderkoeling is dan een risico.
  7. Let op! Doe je kind geen zwemvleugels om in zee bij aflandige wind (wind die richting de zee staat) of in open water met stroming of harde wind.

Check de veiligheid rondom water in jouw omgeving voor kinderen in de leeftijd 0-4 jaar in deze test

Check de veiligheid rondom water in jouw omgeving voor kinderen in de leeftijd 5-8 jaar in deze test

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.