Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Veel ouders vinden het binnenklimaat op de kinderopvang van slechte kwaliteit

Een kwart van de ouders vindt het binnenklimaat op de kinderopvang of school van slechte kwaliteit. Daarnaast geeft meer dan de helft van de ouders aan dat een gezond binnenklimaat belangrijk is bij het kiezen van opvang, basisschool of middelbare school. Dat blijkt uit onderzoek van Gezond Binnen, dat werd gehouden onder duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder. 

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Gezond Binnen, het Nederlands kennisinstituut voor binnenklimaat. Ouders maken zich volgens het onderzoek grote zorgen over de effecten van een suboptimaal binnenklimaat. Zo zegt 22% van de ouders dat ze het aan hun kinderen merken als het binnenklimaat niet goed is. Ze hebben het dan over klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, droge ogen, allergieën en sufheid. 

Luchtkwaliteit matig

Het zijn vooral de vaders (52%) die ontevreden zijn over de luchtkwaliteit binnen de kinderopvang of school. ‘Het is zorgelijk dat zo veel ouders de kwaliteit van het binnenklimaat op scholen ondermaats vinden en het is tijd dat scholen hier meer aandacht aan besteden’, aldus Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland en voorzitter van Gezond Binnen. ‘Kinderen spenderen een groot gedeelte van hun dag op de kinderopvang, basisschool of middelbare school en daarom is een gezond binnenklimaat op juist die locaties enorm belangrijk. Te weinig frisse lucht, een verhoogd CO2-gehalte of onvoldoende daglicht hebben allemaal effect op de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Met deze toch wel verontrustende cijfers hopen wij de gesprekken met scholen te openen, zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten op deze locaties.’

Ondanks de alertheid van de ondervraagde ouders lijkt slechts 21% bereid om hierover in gesprek te gaan met school- of opvang leiding. 

 

bron : kinderopvangtotaal

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.