Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Vanuit bed samen buitenspelen in een speeltuin

Wat doen kinderen het allerliefst? Buitenspelen! Maar veel kinderen mogen niet hun bed uit of moeten lang zitten in de wachtruimte. PlaygroundVR laat ook dié kinderen samen spelen in een vrolijke, virtuele speeltuin.

In de virtuele speeltuin PlaygroundVR kunnen kinderen die bedlegerig zijn of in isolatie vepleegd worden samenspelen met andere kinderen in het ziekenhuis, familie of personeel. Zodra de kinderen de VR-headsets opzetten, verplaatsen ze zich naar ‘buiten’ en beleven ze een vrolijke en natuurrijke omgeving. De kinderen kiezen hun eigen virtuele figuurtje en kunnen daarmee naar elkaar zwaaien en met elkaar praten. Ook medewerkers, familieleden en vriendjes kunnen meespelen.

Videorapportage

Het Ministerie van Gehandicapte Zaken heeft een tijdje geleden Sven gevolgd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en maakte daar een kleine rapportage van. Momenteel is PlaygroundVR beschikbaar in 7 ziekenhuizen in NL.

Naar PlaygroundVR >>

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.