Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

Een hulpmiddel dat ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.

BOinK heeft jarenlange ervaring met ouders die vragen hebben over kinderopvangtoeslag of hier problemen mee hebben. De informatie van Toeslagen zelf is niet altijd duidelijk en op de website en in de brieven van Toeslagen worden vaak moeilijke woorden en veel vaktaal gebruikt. Ook begrijpt niet iedereen het systeem van kinderopvangtoeslag goed. Kinderopvangtoeslag is daardoor voor te veel ouders ingewikkeld. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK daarom de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ ontwikkeld. De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken.

De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch.

 

De toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ bestaat uit drie onderdelen:

1. De app ‘uitleg kinderopvangtoeslag’ helpt ouders door de website van Toeslagen en bevat:

  • uitleg over wat ouders moeten weten voor ze kinderopvangtoeslag aanvragen
  • een handleiding die ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag
  • een handleiding die ouders stap voor stap helpt bij het doorgeven van een wijziging aan Toeslagen bij een verandering in hun situatie die gevolgen heeft voor de kinderopvangtoeslag
  • uitleg van moeilijke begrippen
  • veel gestelde vragen
  • tips en informatie over kinderopvangtoeslag als ouders niet werken maar studeren, een inburgeringscursus of traject naar werk volgen.
  • informatie over kinderopvangtoeslag en voorschoolse educatie, SMI, WLZ en detentie.
  • een rekenhulp voor ouders die onregelmatig werken of flexibele uren kinderopvang afnemen

2. In de ‘informatiebrief kinderopvangtoeslag’ kunnen ouders informatie lezen over wat kinderopvangtoeslag is, wie er recht op heeft en welke voorwaarden er aan zijn verbonden.

3. In de ‘checklist aanvraag kinderopvangtoeslag’ staat een overzicht van informatie en documenten die ouders nodig hebben om een aanvraag (of wijziging) van kinderopvangtoeslag te doen.

QR KOT App

Scan hier de QR code om de app direct te downloaden
en selecteer in de app de taal naar keuze.
Download hier de app ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ op uw telefoon of tablet
 

Aan de informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’ kunnen geen rechten worden ontleend.
Dat betekent dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat zij invullen bij het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag.

BOinK is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het toepassen van de informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’.
Dat betekent dat BOinK niet verantwoordelijk is voor de gevolgen van fouten in de aanvraag of in de wijziging.

De informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’ is niet uitputtend.
Dat betekent dat niet alle informatie over kinderopvangtoeslag in deze brief staat. Het is daarom belangrijk dat ouders óók altijd de uitgebreide informatie op www.toeslagen.nl goed lezen. Hulp nodig? Kijk in de app, op op de site van Toeslagen of op de themapagina van BOinK over kosten & kinderopvangtoeslag.

bron : boink

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.