Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Slaapliedje zingen verdwijnt meer en meer als bedritueel

Een slaapliedje zingen als onderdeel van het bedritueel. De meeste millennials wagen zich er niet aan, zo blijkt uit onderzoek. Twee op de drie ouders zingen geen liedje voor het slapengaan van hun baby. Verontrustend, want zingen voor het slapengaan is om meerdere redenen heel goed voor kinderen.

Tegenwoordig worden kleine kinderen nauwelijks meer in slaap gezongen, zo blijkt uit een peiling, in opdracht van de Britse organisatie The Lullaby Trust. Slechts iets meer dan een derde van de ouders met kinderen onder de vijf jaar zingt nog wel eens slaapliedjes als ze hun kind in bed leggen.

Positieve invloed op ontwikkeling

Dat er steeds minder gezongen wordt is wetenschappelijk gezien geen goede ontwikkeling. Zo toont onderzoek uitgevoerd door de University of Montreal aan dat zingen een baby beter kalmeert, dan wanneer je tegen hem praat. Ook is het volgens Sally Goddard-Blythe, directeur van het Britse Instituut voor Neuro-fysiologische Psychologie, wetenschappelijk bewezen dat slaapliedjes een positieve invloed hebben op de latere schoolcarrière van een kind en zijn emotionele welzijn.

Pijn verzachten

Andere onderzoekers ontdekten dat zingen de pijn verzacht als een baby last heeft van darmkrampjes of doorkomende tandjes. En dan zorgt het zingen voor het slapen gaan ook nog voor een sterke band. Kortom, genoeg redenen om de tekst van ‘Slaap kindje, slaap’ of ‘In de

Millennial Parents Are Ditching *This* Bedtime Ritual (and, According to Science, It’s Important to Bring It Back)

Bron: oudersvannu.nl en vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.