Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Scholen weer open, maar gastouders zijn de dupe, soms wel 15 minuten wachten in de auto

MEDEMBLIK – Afgelopen maandag zijn de scholen weer opengegaan maar dat het niet vlekkeloos verloopt blijkt wel uit de problemen die sommige gastouders nu hebben. Doordat de scholen halve klassen lesgeven is het voor de gastouders vaak rennen en vliegen en soms wel een kwartier wachten bij de scholen om de kinderen op te vangen.

Zo vertelt gastouder Stevie van der Slot tegen Medemblik Actueel: ‘Afgelopen maandag zijn de scholen en peuterspeelzalen weer begonnen. Helaas niet volgens de normale gang van zaken. De maandag ziet er nog redelijk rustig uit, de eerste moet om half 1 gehaald worden. Hierna begint het heen en weer rijden, om 2 uur bij de ene school en om 3 uur weer bij de andere. Vervolgens er voor zorgen dat het ene deel van de kinderen weer om half 4 bij de sportschool zijn. Tussen de dag door moeten er ook nog 2 kindjes slapen.

De rest van de week komt ook de peuterspeelzaal er bij. Door alle verschillende tijden kun je er soms beter voor kiezen om een kwartier tot half uur met de kinderen in de auto te gaan wachten. Anders blijf je bezig. 

Het had enorm fijn geweest, als de scholen wat meer op elkaar waren afgestemd. Zo dat het toch beter te doen was geweest. Voor de gastouders, ouders met kinderen op de peuterspeelzaal en basisschool en voor de pedagogische medewerkers van de kinderopvang.

Maar zij is niet de enige die hier last van heeft, ook gastouder Priscilla Westbroek  herkent de problemen en zegt tegen Medemblik Actueel: ‘Maandag was de eerste dag dat mijn kinderen en oppaskinderen weer naar school mochten. Dat ik hoorde dat de scholen weer open gingen was ik in eerste instantie best blij. Kindjes gingen zich vervelen en al dat huiswerk (waar we bijna de hele dag mee bezig waren) was ook best heftig naast mijn baan als gastouder met ook veel kleinere kindjes. De school waar mijn kinderen op zitten gaan halve dagen naar school (2,5uur).

Het Koggeschip was de enige school met continurooster in Medemblik en nu is daar juist gekozen voor halve dagen. Andere scholen hebben juist gekozen voor continurooster nu in deze tijd. In Medemblik gaan alle scholen op andere tijden naar school en word totaal geen rekening gehouden met kinderopvang/gastouders.

Wat resulteert in de hele dag met alle kinderen in de auto van school naar school… en om nou te zeggen dat dat rust geeft voor de kindjes. Ik had toch echt voor een baan als gastouder gekozen en niet als taxichauffeur. Ik hoop dat er gauw iets aan gedaan kan worden en dat de kinderen in de opvang hun speeltijd weer terug krijgen en niet continu de auto in hoeven om alle kinderen op te halen.’

Scholen tevreden, maar sommige leerlingen blijven thuis

De basisscholen in de gemeente Medemblik zijn tevreden met de herstart van de scholen. De scholen maken gebruik van mondkapjes en overal staat desinfecterende handcrème om de handen te ontsmetten. Wel is het wennen voor de leerkrachten om met halve klassen te werken en leerlingen die je niet elke dag ziet maar om de dag. Ook de ouders blijken zich redelijk tot goed aan de voorwaarden te houden, al hebben sommigen moeite met de 1.5 meter afstand.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.