Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Platform Gastouderopvang ziet leges dalen

De lobby van Platform Gastouderopvang om leges voor de registratie van gastouders af te schaffen, werpt voorzichtig wat vruchten af. In 2017 hebben twee gemeenten de leges afgeschaft en in 2016 verlaagden vier gemeenten de leges.

Het liefst zouden ze bij Platform Gastouderopvang zien dat leges voor gastouders helemaal verdwijnen. In een brief die het platform naar gemeenten stuurt wordt opgeroepen om de leges in ieder geval te matigen tot maximaal 150 euro.

 

 

2017

 

 

De gemeente Vianen heeft de leges in 2017 helemaal afgeschaft met een terugwerkende kracht naar 1 januari 2017. Het legesbedrag was voor gastouders eerst nog 872 euro. Ook de gemeente Son en Breugel heeft de leges van 513 euro afgeschaft en staat nu op 0 euro.

 

 

2016

 

 

In 2016 zakten vier gemeenten met hun leges: Bodegraven ging van 600 euro naar 15 euro, Ermelo zakte van 580 naar 290 euro, Hardinxveld Giessendam ging van 510 naar 150 euro en Lansingerland zakte iets, van 693 naar ruim 462 euro. Hoewel dit veelal nog te hoge bedragen zijn, zien ze bij Platform Gastouderopvang wel eindelijk wat beweging. De organisatie blijft zich inzetten voor een landelijke verlaging of afschaffing van leges voor gastouders en hoopt dat andere gemeenten het voorbeeld van hun collega’s gaan volgen.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.