Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Ondanks stijging uurtarief is de kinderopvang volgend jaar voordeliger

De tarieven voor de kinderopvang stijgen in 2024, maar bijna alle ouders gaan er volgend jaar netto op vooruit. Dat concludeert Nettobijdrage.nl uit een enquête onder kinderopvang organisaties. De kinderopvangtoeslag stijgt namelijk harder dan de bruto tarieven van de opvangorganisaties. Dat meldt Kinderopvang Totaal.

Ouders houden ten opzichte van 2023 meer geld over omdat de toeslag hoger uitvalt. Al kan dit regionaal wel verschillen. De gemiddelde uurprijs stijgt volgens het onderzoek met 8,39 procent voor het kinderdagverblijf. De toeslag stijgt met 12,39 procent.

Stijging

Het uurtarief van de BSO stijgt met 7,67 procent, terwijl de toeslag met 16,18 procent stijgt. Peuteropvang stijgt met 9,08 procent, en de toeslag met 12,39 procent. De gastouderopvang tenslotte stijgt met 7,7 procent, de toeslag daarentegen stijgt met 9.93 procent.

Kinderopvangtoeslag extra verhogen

De Tweede Kamer nam op 7 november een amendement aan om de kinderopvangtoeslag extra te verhogen. Vooral ouders met lage- en middeninkomens gaan erop vooruit. Voor gezinnen die drie dagen per week hun kinderen naar de opvang brengen kan dit bijna 1.000 euro per jaar schelen.

Bron : Nationale Onderwijsgids 

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.