Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Nieuw platform ondersteunt delen van ervaringen met borstvoeding

Lactatiekundigen Sanne Phaff en Anouk Bolhaar hebben het House of Milk membership gelanceerd. Het betreft een innovatief online platform gericht op moeders die borstvoeding geven. Het platform biedt hen onder meer de gelegenheid om elkaar virtueel te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Dagelijks worden hier door moeders zeer uiteenlopende borstvoedingsvragen en succeservaringen gedeeld.

Naast de online community omvat House of Milk een e-learning gedeelte met praktische video’s rond aanleggen, voedingshoudingen, kolven en borstvoeding in combinatie met werk. Daarnaast worden live Q&A-sessies georganiseerd waarbij Anouk en Sanne vanuit professioneel oogpunt antwoord geven op vragen van leden. Tenslotte zijn er maandelijkse expertsessies waarbij leden kennis kunnen maken met andere professionals, zoals een slaapcoach, osteopaat en pre logopedist. Zowel de Q&A’s als de expertsessies worden opgenomen, zodat leden ze kunnen terugkijken wanneer het hen uitkomt. Sanne en Anouk willen met House of Milk moeders gedurende hun hele borstvoedingsperiode begeleiden en ondersteunen.

Aanvulling op persoonlijke zorg

Het House of Milk membership is bedoeld als aanvulling op – en niet als vervanging – van de persoonlijke zorg die lactatiekundigen aan huis bieden. Moeders die behoefte hebben aan begeleiding in de thuissituatie, worden doorverwezen naar een lactatiekundige in hun eigen regio.

Aanleiding

Beide initiatiefnemers zijn gecertificeerde lactatiekundigen (IBCLC) met een internationale accreditatie die hen verplicht tot voortdurende bijscholing. Binnen hun lactatiekundige praktijken in Utrecht en Den Haag, merkten zij op dat moeders die borstvoeding geven steeds weer nieuwe vragen en uitdagingen tegenkomen. Ook zagen zij dat dat moeders moeite hebben met het vinden van betrouwbare informatie, wat kan leiden tot een eindeloze zoektocht via Google en flink wat onzekerheid.

Abonnement

Leden krijgen toegang tot het platform door middel van een abonnement, waarbij gekozen kan worden voor een maand, 3 maanden of een jaar membership. Er is inmiddels een aantal zorgverzekeraars die de online begeleiding via House of Milk vergoeden. Meer informatie is te vinden op www.houseofmilk.nl. Op het Instagram account @houseofmilk_nl wordt vrijwel dagelijks een update geplaatst.

Bron : houseofmilk.nl / vakbladvroeg

Cursus voor zwangere vrouwen
Binnenkort lanceert House of Milk ook een online borstvoedingscursus voor zwangere vrouwen waarmee aanstaande moeders zich kunnen voorbereiden op een succesvolle borstvoedingsperiode. Hierbij zal naast alle benodigde basiskennis ook aandacht zijn voor realistische verwachtingen, mindset (“ik kan dit”, in plaats van “ik ga het proberen”) en de rol van de partner.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.