Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Nieuw: online platform voor gastouders om contact te leggen en kennis te delen

Om kennisdeling en onderlinge interactie tussen gastouders te bevorderen is er nu een online learning community voor gastouders. Kom in contact met elkaar en stel elkaar vragen in het forum of via de social media-pagina, vind een opleiding of cursus die aansluit bij de eigen ontwikkelbehoefte en daag elkaar uit via een challenge.

De learning community is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is ontwikkeld om kennisdeling tussen gastouders te bevorderen en zo bij te dragen aan de professionalisering van de sector.

Contact en kennisdeling

‘De learning community voor gastouders is bedoeld om onderling contact en kennisdeling tussen gastouders te bevorderen. Door meer onderlinge interactie tussen gastouders mogelijk te maken, kunnen zij elkaar ondersteunen bij alledaagse uitdagingen in hun werkzaamheden en van elkaar leren’, meldt de Rijksoverheid.

Forum

Ook biedt het online platform een forum en social media-pagina, bedoeld om elkaar vragen te stellen en kennis te delen. Via een zoekfunctie kunnen gastouders op zoek naar erkende opleidingen, voor de sector ontwikkelde trainingen, cursussen en opleidingen, passend bij de eigen ontwikkelbehoefte.

Challenge

Het is ook mogelijk elkaar uit te dagen voor een challenge: volg bijvoorbeeld samen een cursus, opleiding of e-learning, of geef elkaar advies of een training. Alles wat gastouders doen aan ontwikkeling en kennisdelen, wordt beloond met punten en medailles. Elk jaar is te zien wie het meest actief is op het platform.

Meer weten? Klik hier om naar de learning community te gaan >>

bron :  vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.