Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Moedermelk stimuleert cognitieve ontwikkeling

Het is al langer bekend dat moedermelk een positief effect heeft op de fysieke gezondheid van een kind. Nieuw onderzoek toont aan dat borstvoeding ook de cognitieve ontwikkeling van een kind stimuleert. Hoe hoger de suikerconcentratie van moedermelk, hoe beter de cognitieve vaardigheden op 3-jarige leeftijd zijn.

Moedermelk is niet zomaar melk. Het zit boordevol eiwitten, antistoffen, hormonen en nog veel meer. Onderzoekers zijn de laatste jaren hard bezig om de werkzame stoffen in kaart te brengen. Ze richten zich onder andere op Human Milk Oligosaccharides (HMOs), oftewel suikers in moedermelk. Deze suikers hebben een positieve invloed op de fysieke gezondheid van een kind. Nu blijkt dat hoe hoger de concentratie van een bepaald suiker (2’FL) en suikergroep (gefucosyleerde suikers) in de moedermelk, hoe beter de cognitieve vaardigheden op 3-jarige leeftijd is.

Lees verder

Fucosylated Human Milk Oligosaccharides during the First 12 Postnatal Weeks Are Associated with Better Executive Functions in Toddlers

Bronnen: Radbouid Universiteit, Baby and Child Research Center, vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.