Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Liefdevol communiceren met jonge kinderen

Hoe zou het zijn als je als ouder of opvoeder nóg beter met je kind leert omgaan dan je al doet? Volgens orthopedagoog en Gordon-trainer Jantine Peters geeft de Gordon-opvoedmethode alle nodige handvatten om liefdevol en effectief met kinderen te communiceren. Ze schreef er een boek over.

 

 

 

Kinderen opvoeden is een prachtige taak. Het is niet altijd gemakkelijk om goed en duidelijk te communiceren met kinderen, maar het is wel heel belangrijk, aldus Jantine Peters. ‘Goed communiceren is de basis voor een sterke relatie tussen de opvoeders en het kind. En die relatie is van wezenlijk belang voor het welzijn, het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van een kind.’

 

 

 

Bewust kijken en luisteren
Maar hoe doe je dat? Volgens de Gordon-methode, een positieve, liefdevolle opvoedmethode, is de sleutel voor effectieve communicatie actief en heel bewust kijken en luisteren naar het gedrag van een kind. Daardoor leer je de gevoelens en behoeften van het kind kennen. Als je daar vervolgens woorden aan geeft, kun je inspelen op het kind en tegelijkertijd je eigen behoeften en gevoelens kenbaar maken.

 

 

 

Verder lezen? Hier kunt u eenmalig gratis het gehele artikel uit vakblad KIDDO downloaden: 

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.