Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Leren-lusten-plan voor ouders van moeilijke eters

Veel ouders worstelen ermee dat hun kind niet wil eten. Om ouders van kinderen vanaf 4 jaar hierbij te ondersteunen, heeft het Voedingscentrum het ‘Leren-lusten-plan!’ontwikkeld. Aan de hand van een aantal stappen kunnen ouders op een speelse manier met hun kind aan de slag om het proeven en leren lusten te stimuleren. Ook op andere manier biedt het Voedingscentrum ondersteuning.

Het Voedingscentrum roept JGZ-professionals op om ouders met een lastige eter op het Leren-lusten-plan te wijzen. Ze kunnen het plan downloaden en uitprinten om op te hangen. Lees verder >

Vernieuwde folders

Op basis van input van (aanstaande) ouders heeft het Voedingscentrum ook een aantal folders vernieuwd. De titels zijn: ‘Zwangerschap’, ‘De eerste hapjes’ en ‘Gezond eten en drinken voor dreumes en peuter’. De vernieuwde folders bevatten minder tekst en meer (ondersteunend) beeld.

Videokanaal

In de playlist Gezond eten en drinken voor baby’s en kinderen op het YouTube-kanaal van het Voedingscentrum vind je video’s voor ouders. Bijvoorbeeld over borstvoeding, gezond eten en drinken, kinderporties en gezond opvoeden. Je kunt ouders wijzen op deze video’s via een nieuwsbrief of social media. Je kunt de playlist ook gebruiken om de video’s achter elkaar af te spelen op een scherm, bijvoorbeeld in de wachtkamer van het consultatiebureau.

Bron: Nieuwsbrief Voedingcentrum / vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.