Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Lavide: directeuren Gastouderbureau Gastvrij wel ontslagen

ALMERE (AFN) – De twee geschorste bestuurders van gastouderbureau Gastvrij, dat is gekocht door het beursgenoteerde Lavide, zijn tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering ontslagen naar aanleiding van onregelmatigheden.

 

 

Dat meldde de voormalig lege beurshuls in een formele persverklaring.

 

 

Daarmee spreekt het bedrijf de twee directeuren, Ingrid Ruijters en Martin van der Linden, tegen. Zij beweren dat het eerdere schorsingsbesluit en opvolgend ontslag, niet conform de statuten van het bedrijf zou zijn en gaven aan dat de bijzondere aandeelhoudersvergadering geen officieel besluit had kunnen nemen. Volgens Lavide was de beslissing echter unaniem.

 

 

Lavide en de directeuren van het overgenomen Gastvrij liggen stevig met elkaar in de clinch. Volgens Lavide-topman Vincent Poorter was er onder meer sprake van financieel wanbeleid bij Gastvrij. Ruijters en Van der Linden deden op hun beurt aangifte tegen Poorter en commissaris Annette Franken van Lavide, voor poging tot oplichting, laster en smaad en valsheid in geschrifte. Ze spreken van een bedrijfskaping.

 

 

Tegenaangifte

 

 

Franken zou daarbij, in strijd met de statuten, zijn aangesteld als extra bestuurder bij Gastvrij. Volgens Poorter heeft hij via de pers moeten vernemen dat er aangifte is gedaan. Als hij wordt geconfronteerd met een aangifte zal hij een tegenaangifte doen, zo laat hij weten. Ook wil hij kijken hoe hij de door Lavide geconstateerde financiële schade kan verhalen bij Ruijters en Van der Linden. Zij ontkennen overigens dat er sprake is van financieel wanbeleid.

 

 

Een woordvoerster van Euronext laat specifiek weten dat de situatie bij Lavide de ,,bijzondere aandacht” van de beursuitbater heeft. Verder inhoudelijk commentaar werd niet gegeven. Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) wilde evenmin inhoudelijk op vragen over Lavide ingaan.

 

Bron • ANP

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.