Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Goed nieuws: kinderopvangtoeslag voor 2024 opnieuw verhoogd

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een extra verhoging van de kinderopvangtoeslag vanaf 2024. Voor alle opvangvormen gaat de maximum uurprijs omhoog. Deze verhoging komt boven op de gebruikelijke jaarlijkse aanpassing als gevolg van de loon- en prijsontwikkeling. Bekijk de nieuwe uurprijzen.

Waar in oktober 2023 nog de (waarschijnlijk) definitieve uurprijzen van de overheid bekend werden gemaakt, komt daar nu toch extra geld bovenop nadat op 7 november de Tweede Kamer het amendement heeft aangenomen dat een extra verhoging van de kinderopvangtoeslag regelt.

Uurprijzen

Wat betekent dat concreet voor de hoogte van de maximum uurprijzen voor 2024 per opvangvorm? De uurprijs van kinderdagopvang wordt nog eens extra verhoogd met 0,60 euro (6,22 procent) en komt daarmee op 10,25 euro. Voor de buitenschoolse opvang geldt straks een verhoging van 0,82 euro (9,9 procent) en komt daarmee op 9,12 euro per uur. De gastouderopvang kan een verhoging van 0,29 euro (4 procent) tegemoetzien en komt daarmee op 7,53 euro per uur.

Wijziging Besluit Kinderopvangtoeslag

“Voor de extra verhoging op basis van het amendement moet het Besluit kinderopvangtoeslag worden gewijzigd”, meldt de minister van Sociale Zaken, Karien van Gennip, in een brief aan de Tweede Kamer. “Een wijzigingsbesluit wordt met spoed opgesteld. Vanwege de doorlooptijden van alle verplichte stappen, waaronder een voorhang van vier weken bij beide Kamers in het eerste kwartaal van 2024, kan het wijzigingsbesluit op zijn vroegst medio maart 2024 worden gepubliceerd.”

 

bron : kinderopvangtotaal

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.