Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

GGD-video over melden van infectieziekten

In een korte video geeft de GGD informatie over de afdeling Infectieziektebestrijding, bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang. Doel is om te adviseren bij infectieziekten en zicht te krijgen in de regio.

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) heeft op YouTube een filmpje geupload, waarin helder wordt uitgelegd hoe de afdeling Infectieziektebestrijding werkt, wat zij kunnen doen en wanneer je als pm’er of manager contact opneemt. De medewerkers van de afdeling geven antwoord op vragen als: Gaat het om een besmettelijke ziekte? Loopt mijn zwangere collega risico? Of het kan gebeuren dat ouders vragen hebben over hun zieke kind. ‘We kijken samen met het kinderdagverblijf wat er speelt en hebben dus geen inspecterende rol, maar zijn samen aan zet om een uitbraak te voorkomen’, vertelt Lisa de Raadt (GGD) in de video.

 

 

Meldingen

 

 

‘Wij krijgen de meldingen binnen en registreren dat in ons systeem, wat verder niet gedeeld wordt met andere afdelingen. Kinderdagverblijven weten vaak heel goed wat ze moeten doen, maar het is voor ons juist belangrijk om zicht te krijgen in de regio van wat er speelt. Aarzel niet om te bellen, want elk telefoontje is waardevol’, besluit De Raadt.

 

 

In de KIDDI-app (mede ontwikkeld door het RIVM) staat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor de kinderopvang. De app is gratis te downloaden in de Apple Store (Apple) en Play Store (Android).

 

 

Bekijk de video van de GGD hier >>>


Zijn waterpokken nu wel of niet besmettelijk? Mag een kind met mazelen naar de opvang? En wanneer meld je een uitbraak bij de GGD? Antwoord op deze en vele andere vragen vind je vanaf nu terug in de praktische KIDDI-app, mede-ontwikkeld door het RIVM. Lees meer

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.