Gastouder Lelystad

Op zoek naar een gastouder in Lelystad?

Een geschikte gastouder in Lelystad vindt u via gastouderbureau Krokodilletje. De gastouders die bij ons staan ingeschreven hechten waarde aan persoonlijke aandacht voor ieder kind. In veel gevallen is het bovendien mogelijk dat uw kind in uw eigen huis wordt opgevangen.

Waar moet een gastouder in Lelystad aan voldoen?

Krokodilletje zet zich in om gastouders in Lelystad te selecteren met wie u en uw kind klikken. We voeren dan ook evaluatiegesprekken om de relatie tussen gastouder, kind en ouder te monitoren. Verder beschikken al onze gastouders in Lelystad over een Verklaring Omtrent Gedrag en ziet gastouderbureau Krokodilletje toe op een veilige en schone opvangomgeving.

Waarom kiezen voor gastouderopvang?

Als u jonge kinderen heeft en u en uw partner in Lelystad beide werken, heeft u grofweg twee keuzes. U gaat op zoek naar een kinderdagverblijf of een gastouder in Lelystad. Het voornaamste verschil is de grootte van de groep kinderen. Op de crèche bestaat de groep al gauw uit tien tot vijftien kinderen, terwijl een gastouder in Lelystad maximaal vijf kinderen onder zijn of haar hoede mag hebben. In de praktijk zijn het er doorgaans minder. Dit houdt in dat er voor ieder kind veel meer persoonlijke aandacht is. Essentieel voor de ontwikkeling van uw kroost!

 

Daarnaast is er op de crèche doorgaans sprake van wat we noemen ‘horizontale groepen’. Dit houdt in dat opvangkinderen op basis van leeftijdscategorie in een groep geplaatst worden. Kiest u echter voor gastouderopvang, dan is de kans groot dat uw zoon of dochter daar samen met jongere of oudere kinderen verblijft. Deze ‘verticale groepen’ dragen eraan bij dat kinderen leeftijdsverschil gaan zien en rekening houden met jongere of oudere kinderen.

 

Bovendien zijn veel gastouders in Lelystad erg flexibel. U heeft persoonlijk contact en in veel gevallen zal het geen probleem zijn als u uw kind eens iets later komt ophalen. De kinderopvang daarentegen kent nu eenmaal vaste sluitingstijden, waardoor u zich vaak zult moeten haasten om op tijd te komen.

 

Wat kost een gastouder inhuren?

Het uurtarief mag iedere gastouder in Lelystad voor zichzelf bepalen. Ons adviestarief bedraagt €5,- per uur. Daarnaast betaalt u maandelijks slechts €49,95 voor de bemiddeling door Krokodilletje. Wat, in tegenstelling tot bij vele andere gastouderbureaus, bij ons niét geldt zijn:

 

  • –    Kosten voor inschrijving, koppeling of werving;
  • –    Administratiekosten voor de gastouder;
  • –    Een vast jaarcontract;
  • –    Een boeteclausule.

 

Wat als mijn gastouder in Lelystad ziek wordt?

De kans dat een gastouder een opvangafspraak moet afzeggen wegens ziekte is erg klein. De gastouder is als zelfstandige immers afhankelijk van de opbrengsten uit de kinderopvang. Daarnaast hebben onze gastouders een groot verantwoordelijkheidsgevoel, daar zij zelf ook kinderen hebben. Mocht de gastouder van uw kind(eren) toch onverhoopt een keer ziek zijn, dan zullen wij ons uiterste best doen om voor vervanging te zorgen. In vrijwel alle gevallen slagen wij hierin.

 

Hoe vind ik een geschikte gastouder?

Kiest u ook voor opvang door een gastouder in Lelystad? Dan kunt u zich inschrijven, waarna wij voor u op zoek gaan naar een gastouder waar mee u en uw kind matchen. Bij Krokodilletje zijn meer dan 1500 gastouders aangesloten, dus dit gaat ongetwijfeld lukken. En heeft u zelf reeds een gastouder gevonden? Dan kunt u zich samen gratis inschrijven. Wij zorgen er vervolgens voor dat u wordt ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

 

Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust! Wij helpen u graag verder en zorgen voor de ideale gastouder in Lelystad!

Zoek hier een geschikte gastouder!

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.