Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Bijzondere voertuigen zoals de BSO bus krijgen binnenkort kentekenplicht

Een aantal bijzondere voertuigen zoals de elektrische step, de segway en de BSO bus krijgen binnenkort een registratie- en kentekenplicht. Daar heeft het demissionaire kabinet mee ingestemd. Het voornemen is dat deze kentekenplicht vanaf 1 juli 2024 ingaat. 

Het is onduidelijk wat een eventuele kentekenplicht voor het gebruik van de BSO bus (voorheen de Stint) in de kinderopvangsector betekent. Wel zal de sector voldoende tijd krijgen om aan het idee te wennen. Mensen met een bijzonder voertuig krijgen een jaar om het te registreren. Dit gebeurt bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Het gaat in Nederland om ongeveer vijfduizend voertuigen die vallen onder de noemer ‘bijzondere bromfietsen’. 

Rijbewijs voor de BSO bus?

Er is nog niet veel bekend over de invoering en hoe het kenteken er bijvoorbeeld uit gaat zien en waar een eventuele kentekenplaat terecht komt op de BSO bus. Ook ontstaan er automatisch antwoorden over eigenaarschap, kentekenbewijzen en rijbewijzen. Wat de huidige regels zijn, kun je hier lezen. Maar over de nieuwe regels is nog weinig bekend.

Reactie RDW

KinderopvangTotaal sprak daarom met een medewerker van het RDW en vroeg om opheldering: ‘Op dit moment is hier nog niets over bekend bij ons omdat het vooralsnog om een voorstel gaat. De besluitvorming gaat via het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt de website van de overheid altijd in de gaten houden. Als er meer over bekend is dan zal dit ook op onze website worden vermeld.’

Het voorstel gaat nu door naar de Eerste en Tweede Kamer, daar moet ook nog over het voorstel gestemd worden. 

 

bron : kinderopvangtotaal

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.