Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

‘Als ik huil, krijg ik van mama een lolly’

Pm’er Chantal vraagt raad aan pedagoog Annemiek Waage. Moet ze de moeder van een meisje op de bso ergens op aanspreken of niet?

 

Vraag pm’er Chantal

 

 

‘Een meisje bij ons op de bso huilt altijd als ze gebracht wordt op de voorschoolse opvang. Als ik dit op een middag met haar bespreek zegt ze: “Als ik ’s morgens huil, krijg ik ’s middags een lolly van mijn moeder.” Moet ik dit met haar moeder bespreken?’

 

 

Antwoord Annemiek Waage

 

 

‘Wat een slim meisje, goed bedacht van haar. Maar ik snap ook dat het een lastige is voor jou. Waarom wil je het met moeder bespreken? Omdat het een lolly is? Wat als zij iedere keer als zij huilt een mandarijntje zou krijgen? Of zit het erin dat je wil dat moeder weet waarom haar dochter steeds huilt? Wil je duidelijk maken dat dit geen fijne manier is? Of wil je moeder geruststellen? En is dat nodig?

 

 

‘MIJN ADVIES IS OM EERST MET DIT MEISJE TE PRATEN’

 

Wanneer je het met moeder bespreekt, val je feitelijk het kind af. Je respecteert haar autonomie dan niet en verliest misschien zelfs haar vertrouwen.

 

 

Mijn advies is om eerst met dit meisje te praten. Benoem hoe slim ze dit bedacht heeft en ga op zoek naar de werkelijke reden van dit gedrag. Hierbij kan je ook bespreken of en zo ja, wie moeder erbij gaat betrekken. Ga dus nooit achter dit meisje haar rug om naar moeder toe!’

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.