Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

Aanbevelingen om kinderen zonder angst of pijn te vaccineren

Wees eerlijk wat er gaat gebeuren, maak samen een plan, gebruik helpende of positieve taal, geef het kind keuzes zodat het controle heeft over de situatie en gebruik eventueel een afleidingstechniek die bij het kind past. Dwang is uit den boze: dit kan tot trauma leiden. Bij angstige kinderen kan verdovende zalf uitkomst bieden. Aldus in een notendop de belangrijkste aanbevelingen om jonge kinderen zonder pijn of angst te vaccineren.

Jonge kinderen vinden een vaccinatie vaak spannend. Maar met de juiste voorbereiding en begeleiding gaat het meestal gewoon goed. De aanbevelingen van het PROSA-kenniscentrum kunnen ouders en zorgverleners helpen om het kind geen angst of pijn te laten ervaren.

Bijzonder is dat de aanbevelingen nu ook beschikbaar zijn in een toegankelijke infographic. Stichting Kind en Ziekenhuis heeft hieraan meegewerkt. Ook staat zij achter deze doelstelling en de praktische aanbevelingen van PROSA die voor dit doel zijn geformuleerd.

Bekijk de infographic

Bron: kindenzorg.nl vakbladvroeg

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.