Terug naar al het laatste nieuws
Laatste nieuws

‘5 dagen naar de opvang, dat is toch zielig?’

Deborah werkt op de bso en vangt ook kinderen op die vijf dagen naar de bso komen. Daar heeft ze eigenlijk best een mening over. Want waarom zou je kinderen krijgen als je er geen tijd voor vrijmaakt?

 

 

Vraag Deborah

 

 

‘Ik vind het zo zielig als kinderen vijf dagen naar de bso moeten. Als je kinderen neemt moet je daar toch ook tijd voor nemen? Ouders hebben het maar druk, druk, druk…’

 

 

Antwoord Marieke Grijpink

 

 

‘Ik moet denken aan de bakker, die verwacht alle dagen klanten. Sommigen doen één keer per week boodschappen, anderen komen elke dag even aan. De bakker geeft iedereen de service die hij verdient. Als het goed is heeft hij geen oordeel. Jij biedt vijf dagen per week een dienst aan kinderen en ouders. Ouders kiezen hoeveel dagen zij van deze dienst gebruik maken, al naar gelang hun wensen en omstandigheden. Aan jou en al je collega’s de eer om de kinderen een waardvolle tijd te geven. En dat doe jij vast!

 

 

Wist je dat in de Scandinavische landen alle kinderen vanaf één jaar fulltime naar de opvang gaan? Daar is dat de gewoonste zaak van de wereld. Natuurlijk kun jij andere ideeën hebben, maar probeer niet te oordelen. We staan voor ons werk en bieden kinderen een schat aan ervaringen. In de vakantie zijn er bijzondere uitstapjes waardoor ze veel leren en plezier hebben. Een kind schiet er niets mee op wanneer het zielig gevonden wordt. Kijk naar je kinderen, jij weet wat ze nodig hebben: even niets, wat extra aandacht, een gezellig spel, een technische uitdaging, ga zo maar door. Dat geldt overigens voor elk kind, of het nu een middag of de hele week komt.’

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.