Hoe kom ik aan gastkinderen?

Als u zich inschrijft als gastouder bij Krokodilletje wordt u opgenomen in ons bestand en geplaatst op onze opvangmarkt. Op het moment dat wij een aanvraag krijgen van ouders die opvang zoeken voor hun kind (eren) wordt uw profiel er automatisch bij gezocht. U wordt vervolgens meegenomen in de selectie procedure. Als gastouder wilt u natuurlijk snel gezinnen vinden waarvoor u de opvang kunt verzorgen.

Onze ervaring leert dat uw kansen aanzienlijk vergroot worden om gastkinderen te vinden wanneer u op veel dagen beschikbaar bent in zoveel mogelijk leeftijdscategorieën, het is immers belangrijk om snel ouders te vinden waar u als gastouder de opvang kan verzorgen.

De opvangmarkt van Krokodilletje
Op onze uitgebreide en drukbezochte opvangmarkt kunt u zelf ook op zoek gaan naar passende gastkinderen. Er staan veel advertenties op uit heel Nederland, Krokodilletje heeft immers landelijke dekking. U vult uw postcode, woonplaats in en u stelt vervolgens de zoekradius in waarbinnen de resultaten aangeboden mogen worden. Als u een geschikte advertentie heeft gevonden dan kunt u daar gelijk online op reageren. Onze ervaring leert dat op het moment u zichzelf in een reactie op een advertentie als het ware “verkoopt” (zoals in een sollicitatiebrief) u uw kansen vergroot om door de ouders geselecteerd te worden. Als u het inschrijfformulier gastouder invult zal een bemiddelingsmedewerker uw profiel gratis plaatsen op de opvangmarkt. Belangrijk is dat u een uitgebreid stukje over uzelf schrijft met daarin uw sterke kanten, positieve eigenschappen en vaardigheden. Ook zien wij dat profielen met een leuke foto aanzienlijk beter bekeken worden. Een leuke foto kunt u ons via een e-mail doorsturen. Als uw profiel volledig is geplaatst kunnen ouders die opvang zoeken u gemakkelijk vinden.

 

Aan de weg timmeren in uw directe omgeving!
Wat ook altijd snel gastkinderen oplevert is om actief gebruik te maken van uw directe omgeving en kennissenkring. Laat overal weten dat uw gastouder bent zoals bijvoorbeeld op de school van uw kinderen, op de sportvereniging en in uw kennissen- en vriendenkring. Als u als gastouder bij Krokodilletje bent ingeschreven ontvangt u tevens het Krokodilletje Gastouder-Promotiepakket. Hierin zitten o.a. gastouder-flyers waarop u uw eigen gegevens kunt invullen. Deze kunt u in uw omgeving ophangen bij verloskundigenpraktijken, huisartspraktijken, apotheken, supermarkten, sportverenigingen, bibliotheken en scholen. Ook loont het om een advertentie te plaatsen in de regionale krant van uw omgeving. In het Krokodilletje Gastouder-Promotie pakket zitten tevens mooie visitekaartjes (waarop u uw eigen gegevens kunt invullen) die u kunt uitdelen en een raamposter om uw bekendheid als gastouder te vergroten. U kunt het Krokodilletje Gastouder-Promotiepakket aanvragen middels ons contactformulier.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.