Haal gratis online uw Gastouderdiploma in 18 weken!

Heb je besloten om je eigen gastouderopvang te beginnen, maar beschik je nog niet het juiste diploma? Met de stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!, kun je in 18 weken je diploma halen. Met het STAP-budget is deze opleiding gratis te volgen! Wil je meer weten of heb je interesse stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!

Gastouderroute MBO-2 HZW

Online opleiding van Deltion 

De gastouderroute is een online opleiding. Je volgt de gastouderopleiding in een groep van 10-20 deelnemers. Jullie volgen samen 10 online lessen in een periode van 18 weken en krijgen coaching van je docent. Naast de theorielessen doe je praktijkervaring op bij een erkende gastouderouder bij jou in de buurt, door middel van minimaal 1 dag per week stage. Zo bereid je je voor op de volgende examenonderdelen:

 • Centraal examen generieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
 • Stage-uren
 • Praktijkexamens (die je uitvoert op je stageadres)
 • Opdrachten van 2 keuze-delen
 • Opdrachten behorende bij de lessen
 • Verslag coaching gesprekken

Als jij de onderdelen uit het examendossier met een voldoende afrondt, dan ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.

Toelatingseisen

Wanneer word je tot de opleiding toegelaten?

Om te kunnen starten met de Gastouderroute heb je geen specifieke opvang-ervaring nodig. In principe kun je met, ten minste een VMBO-diploma, met deze MBO-opleiding starten. Om je niveau van de generieke vakken Nederlands en rekenen te bepalen (niveau 2F), maak je een instaptoets. De uitslag van deze toets bepaalt of je toegelaten wordt.

Gratis met STAP-budget

Je kunt de gastouderroute gratis volgen met het STAP-budget!

De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 bedragen €1350,-. U kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als u een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Krokodilletje vult het resterende deel aan. Zo hoef jij zelf helemaal niets meer bij te dragen! Wacht dus niet langer, stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!

Om voor het STAP-budget in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over het STAP-budget.

Lees meer over het STAP-budget

Praktische informatie

 

Heb jij interesse in de Gastouderroute? Lees hier dan meer praktische informatie en meld je aan!

12-09-2023

 

 • De opleiding omvat 10 online lesmomenten van 3 uur. Daarnaast loop je 18 weken, minimaal 1 dag per week stage bij een gastouder bij jou in de buurt.
 • De studiebelasting naast deze onderdelen bedraagt ca. 8 uur per week. Deze tijd heb je nodig om je lessen voor te bereiden en opdrachten te maken.

 

 • Dit betreft een online opleiding. De lessen volg je dus vanuit thuis.
 • Je loopt stage bij een gastouder bij jou in de buurt.
 • De locatie voor de centrale examens Nederlands en rekenen maak je in Zwolle.

 

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd!

 

De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg en Welzijn bedragen €1350,-
Vraag jij het STAP-budget aan en voldoe je aan de voorwaarden van Krokodilletje. Dan betalen wij de rest en volg jij de opleiding geheel gratis!

Deltion College

Deltion aan het woord …

Deltion is dé aanbieder van om- en bijscholing voor volwassenen. De ontwikkeling van studenten staat bij Deltion centraal. Daarom geloven wij dat elke jongere en volwassene die bij ons studeert, recht heeft op goed onderwijs dat perfect aansluit bij de arbeidsmarkt.

We dagen studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Zowel persoonlijk, als in hun vakmanschap. Daarom leveren we aantrekkelijk onderwijs dat klaar is voor de toekomst. Zo kunnen onze studenten blijven groeien, een leven lang.

Meer weten of direct starten

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion! en ontvang direct een mail met extra informatie over de gastouderroute en wat Krokodilletje je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van Krokodilletje.

Stuur ons even een mailtje en meld je hier direct aan bij Deltion!

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.