Naam gastouder
Sabine

Leeftijd gastouder
32 jaar

Woonplaats
Oudkarspel

Geslacht
Vrouw

Opvang
Opvang bij gastouder thuis

Flexibele opvang

Uurtarief
€ 6

Beschikbaar vanaf
04/11/2019

LRK registratie

Hoi!

Ik ben Sabine Strookappe, 32 jaar en woonachtig in Oudkarspel, gemeente Langedijk. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen: een zoon van 5 en een dochter van 4.

Ik ben opgegroeid in een Limburgs dorpje waar destijds opvang van de kinderen gedaan werd door buren, vrienden of bij klasgenootjes. Kleinschalig, vertrouwd, veilig en bij bekende gezichten. Ouders wisten van elkaar dat de kinderen in goede handen waren. En de kinderen hadden alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en om samen te spelen met een klein groepje kinderen. Ik wist als klein meisje al dat ik erg graag werkzaam wilde zijn met mensen, in een zorgende functie. Al snel uitte dit in bijbaantjes als oppas en later als thuiszorg tijdens vakantieperiodes.

In 2010 ben ik HBO afgestuurd als Sociaal Pedagoog aan de opleiding Social Work van Hogeschool Zuyd om erna naar Den Helder te verhuizen. Ik startte als pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf in Amsterdam Sloterdijk. Toen mijn man en ik graag onze kinderwens in vervulling wilde laten gaan, werd het voor mij tijd om dichterbij huis werk te zoeken. Ik kwam terecht bij Esdégé-Reigersdaal, in Den Helder. Een stichting voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Als  cliëntbegeleidster werkte ik in een woonvoorziening en ondersteunde ik de cliënten met hun hulpvragen.

In 2015 kreeg mijn man vanuit zijn werkgever de gelegenheid aangeboden op Curaçao te gaan werken. Wij hebben deze kans aangegrepen en zijn met ons, destijds 1 jarig, zoontje naar Curaçao verhuisd. Daar is onze dochter geboren. Na haar geboorte ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik kon mijn energie kwijt in het ondersteunen van een leerkracht van groep 1 en 2 op een basisschool. Een leuke uitdaging en een avontuur dat ik mooi in mijn zak steek!

Bij terugkomst in Nederland in 2017, kozen mijn man en ik ervoor om in Oudkarspel te gaan wonen en startte ik weer als clientbegeleidster bij Esdégé-Reigersdaal. Dit keer binnen een activiteitencentrum voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Wederom een uitdagende functie waarin ik vooral veel respect heb gekregen voor deze mensen en wat ze hebben mee gemaakt. Het deed me beseffen dat elke dag gekoesterd moet worden.

Gedurende mijn verschillende functies heb ik geleerd dat het heel belangrijk is om mensen in hun kracht te zetten, ze positief te stimuleren en te kijken naar welke mogelijkheden, kansen, talenten iemand beschikt, om deze vervolgens in  te zetten om nieuwe doelen te kunnen realiseren. Dit geldt ook voor kinderen. Kinderen kunnen zich optimaal ontwikkelen wanneer ze in een veilige, vertrouwde en bekende omgeving spelen en leren. Als gastouder kan ik deze veilige omgeving bieden. En met mijn kennis van de ontwikkeling van kinderen kan ik de kinderen de juiste ondersteuning bieden.

Ons huis beschikt over een ruime uitbouw die ik ingericht heb als speelkamer voor kinderen van diverse leeftijden. Daarnaast kunnen kinderen lekker buiten spelen in onze tuin, daar staat een leuk speelhuis met glijbaan en ook voldoende verschillend speelgoed.

Twee huizen verderop is een speelveldje waar kinderen kunnen voetballen, basketballen, koppeltje duiken en klimmen. Het Diepsmeerpark is op loopafstand en biedt nog meer buitenspeelplezier en mogelijkheden om de veranderende natuur te ontdekken en onderzoeken.

Mocht u interesse hebben en meer informatie willen, neem vooral contact met mij op!

 

Locatie

Dit adres is een benadering en niet het daadwerkelijke adres van onze gastouder


Opvang 0 - 1 jaar

Opvang 1 - 4 jaar

Opvang 4 - 12 jaar

Opvangmomenten in de week
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
O
M
A

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Mocht u gebruik willen maken van voor- of naschoolse opvang dan zouden wij u willen verzoeken om opvang- en schooltijden hier zo duidelijk mogelijk te omschrijven.