Leeftijd gastouder

36 jaar

Geslacht

Vrouw

Uurtarief

€ 6

Flexibele opvang

Woonplaats

Oudkarspel

LRK registratie

Locatie

Hoi!

Ik ben Sabine Strookappe, 32 jaar en woonachtig in Oudkarspel, gemeente Langedijk. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen: een zoon van 5 en een dochter van 4.

Ik ben opgegroeid in een Limburgs dorpje waar destijds opvang van de kinderen gedaan werd door buren, vrienden of bij klasgenootjes. Kleinschalig, vertrouwd, veilig en bij bekende gezichten. Ouders wisten van elkaar dat de kinderen in goede handen waren. En de kinderen hadden alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen en om samen te spelen met een klein groepje kinderen. Ik wist als klein meisje al dat ik erg graag werkzaam wilde zijn met mensen, in een zorgende functie. Al snel uitte dit in bijbaantjes als oppas en later als thuiszorg tijdens vakantieperiodes.

In 2010 ben ik HBO afgestuurd als Sociaal Pedagoog aan de opleiding Social Work van Hogeschool Zuyd om erna naar Den Helder te verhuizen. Ik startte als pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf in Amsterdam Sloterdijk. Toen mijn man en ik graag onze kinderwens in vervulling wilde laten gaan, werd het voor mij tijd om dichterbij huis werk te zoeken. Ik kwam terecht bij Esdégé-Reigersdaal, in Den Helder. Een stichting voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Als  cliëntbegeleidster werkte ik in een woonvoorziening en ondersteunde ik de cliënten met hun hulpvragen.

In 2015 kreeg mijn man vanuit zijn werkgever de gelegenheid aangeboden op Curaçao te gaan werken. Wij hebben deze kans aangegrepen en zijn met ons, destijds 1 jarig, zoontje naar Curaçao verhuisd. Daar is onze dochter geboren. Na haar geboorte ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik kon mijn energie kwijt in het ondersteunen van een leerkracht van groep 1 en 2 op een basisschool. Een leuke uitdaging en een avontuur dat ik mooi in mijn zak steek!

Bij terugkomst in Nederland in 2017, kozen mijn man en ik ervoor om in Oudkarspel te gaan wonen en startte ik weer als clientbegeleidster bij Esdégé-Reigersdaal. Dit keer binnen een activiteitencentrum voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Wederom een uitdagende functie waarin ik vooral veel respect heb gekregen voor deze mensen en wat ze hebben mee gemaakt. Het deed me beseffen dat elke dag gekoesterd moet worden.

Gedurende mijn verschillende functies heb ik geleerd dat het heel belangrijk is om mensen in hun kracht te zetten, ze positief te stimuleren en te kijken naar welke mogelijkheden, kansen, talenten iemand beschikt, om deze vervolgens in  te zetten om nieuwe doelen te kunnen realiseren. Dit geldt ook voor kinderen. Kinderen kunnen zich optimaal ontwikkelen wanneer ze in een veilige, vertrouwde en bekende omgeving spelen en leren. Als gastouder kan ik deze veilige omgeving bieden. En met mijn kennis van de ontwikkeling van kinderen kan ik de kinderen de juiste ondersteuning bieden.

Ons huis beschikt over een ruime uitbouw die ik ingericht heb als speelkamer voor kinderen van diverse leeftijden. Daarnaast kunnen kinderen lekker buiten spelen in onze tuin, daar staat een leuk speelhuis met glijbaan en ook voldoende verschillend speelgoed.

Twee huizen verderop is een speelveldje waar kinderen kunnen voetballen, basketballen, koppeltje duiken en klimmen. Het Diepsmeerpark is op loopafstand en biedt nog meer buitenspeelplezier en mogelijkheden om de veranderende natuur te ontdekken en onderzoeken.

Mocht u interesse hebben en meer informatie willen, neem vooral contact met mij op!

 


Gastouder Sabine
uit Oudkarspel


Hoi! Ik ben Sabine Strookappe, 32 jaar en woonachtig in Oudkarspel, gemeente Langedijk. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen: een zoon van 5 en een dochter van 4. September 2019 ben ik gestart als gastouder. Ik wilde graag gastouder worden om thuis te kunnen zijn voor mijn kinderen. Ik heb ervaring in de gehandicaptenzorg en de kinderopvang, waardoor de stap naar het werken als gastouder een kleine was. In de uitgebreide omschrijving kunt u hier meer over lezen. Ik woon met mijn gezin in een ruime 2-onder-1-kap woning met een fijne, kindvriendelijke tuin en veel speelruimte in de omgeving. We houden ervan om buiten te zijn en nemen dan graag onze hond (Friese Stabij) Indy mee. Thuis hebben we nog onze rustige kater Bengel en de hamster van mijn zoon, Snuffie. De kinderen genieten van het knuffelen en spelen met de dieren. Wie weet uw kind(je) ook!    

Opvang bij gastouder thuis

0-1 jaar 1-4 jaar

Ma Di Wo Do Vr Za Zo
O
M
A

"*" geeft vereiste velden aan

Uw naam*
Adres*
DD slash MM slash JJJJ
Opvangdagen*
Beschrijf hier zo duidelijk mogelijk de opvangtijden. Indien het flexibel is dan kunt u dat hier ook aangeven
Zijn er nog overige wensen, belangrijke informatie zoals bijv. diëten, wel/geen huisdieren etc. dan kunt u dat hier aangeven

Vul hier een korte beschrijving in zoals deze getoond wordt in de zoekresultaten en als inleiding op de profielpagina

Kies hier de mogelijkheid voor de opvanglocatie

Alleen cijfers

Let op, plaats geen telefoonnummers of andere contactgegevens. Dit leidt ertoe dat uw profiel geschorst wordt.

Vul hier uw voornaam in

Vul hier uw achternaam in, wordt niet getoond op de website

Vul hier uw telefoonnummer in. Dit is niet zichtbaar op de profielpagina, maar is noodzakelijk voor Gastouderbureau Krokodilletje.

Vul hier het eventuele 2e telefoonnummer in. Wordt niet weergegeven op de website.

Vul hier uw mailadres in. Niet zichtbaar op de profielpagina

Vul hier het adres in, wordt niet getoond op de website, is voor de administratie van Gastouderbureau Krokodilletje

Vul hier de postcode in

Vul hier de woonplaats in

Let op, alleen de straatnaam en de woonplaats selecteren, geen huisnummer.

Een tijdelijke status is bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of tijdelijk geen plek voor nieuwe opvangkinderen.

Uw standaard status staat altijd ingevuld als beschikbaar. U kunt hier een andere status aangeven, mocht u die hebben.

Vul een datum in tot wanneer deze status geldt.

Let op, dit is het mobiele nummer, zonder de '0'. Als voorbeeld: 612345678

Wij zullen nooit gebruik maken van uw volledige naam, of uw volledige naam/contactgegevens bekend maken. Wij maken gebruik van de mogelijkheden die Google ons biedt om uw profiel vindbaar te maken, wanneer potentiële vraagouders zoeken op gastouders in uw woonplaats. Deze optie op 'nee' zetten betekent daardoor dat uw profiel niet goed vindbaar is en de kans op nieuwe gastkinderen aanzienlijk kleiner wordt.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.