Naam gastouder
Linda

Leeftijd gastouder
35 jaar

Woonplaats
Amsterdam

Geslacht
Vrouw

Opvang
Opvang bij gezin thuis

Flexibele opvang

Uurtarief
€ 8

Beschikbaar vanaf
02/09/2019

LRK registratie

Ik ben gastouder Linda uit Amsterdam. Ik ben ongeveer in 2006 begonnen als gastouder bij het eerste gezin, dit was toen 1 dag in de week. Daarna heb ik bij verschillende gezinnen als gastouder gewerkt, verschillend van 2 tot 3 dagen in de week. Bij 4 gezinnen waar ik bij werkte had ik de zorg voor een tweeling. Ik heb als gastouder voornamelijk gewerkt met kinderen van 0-4 jaar. Ook heb ik nog een jaar op een kinderdagverblijf gewerkt op een groep met kinderen in de leeftijd 0-4 jaar.

Ik heb altijd gezegd dat ik dezelfde regels hanteer als de ouders. Wat bij hun geldt geldt bij mij ook. Verder vind ik het belangrijk dat de kinderen zich bij mij op hun gemak voelen en gewoon zichzelf kunnen en mogen zijn.

De activiteiten zijn vooral gebaseerd op leeftijd. Bij baby`s is het vooral praten, maar ook op een leuke manier het zitten en kruipen stimuleren. Verder is het ook leuk om samen met de babyspeeltjes te spelen. Bij oudere kinderen kun je denken aan knutselen, voorlezen, maar ook kleien. Het is belangrijk om activiteiten aan te bieden die gewoon leuk en ontspannend zijn als activiteiten die stimulerend en leerzaam zijn.  Dit altijd op een leuke en gezellige manier voor het kind. Als het kind een keer geen zin heeft is het ook niet erg. Ik vind het belangrijk om een balans te bieden tussen vrij spelen en het aanbieden van activiteiten.  Verder ga ik ook als het kan lekker met de kinderen naar buiten.

Met kinderen werken is een passie van mij. Ik vind het leuk gesprekjes te voeren. Verder merk ik vooral dat ieder kind uniek is, het leuke is om ieder kind weer opnieuw te leren kennen en echt een band met het kind op te bouwen. Ik heb de opleiding spw 3 richting kinderopvang en spw 4 richting woonbegeleiding gedaan, maar heb toen daarna snel besloten om met kinderen te werken en eigenlijk niks anders gedaan.

Locatie

Dit adres is een benadering en niet het daadwerkelijke adres van onze gastouder


Opvang 0 - 1 jaar

Opvang 1 - 4 jaar

Opvang 4 - 12 jaar

Opvangmomenten in de week
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
O
M
A

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Mocht u gebruik willen maken van voor- of naschoolse opvang dan zouden wij u willen verzoeken om opvang- en schooltijden hier zo duidelijk mogelijk te omschrijven.