Ik ben gastouder Cindy uit Zoeterwoude

 

Over rens

Ik ben Cindy uit Zoeterwoude. Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen, onder andere door mijn baan als groepsleerkracht in het basisonderwijs, mijn moederschap en werk als gastouder.

Meer lezen
Naam
Cindy
Leeftijd
26
Woonplaats
Zoeterwoude
Geslacht
Vrouw
Relatienummer
20170030
Opvang
Opvang bij gezin thuis
Flexibele opvang
Ja
Uurtarief
€ 20
Beschikbaar vanaf
02/01/2020
LRK registratie
Ja

Opvangmomenten

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Ochtend
Middag
Avond
Opvangkinderen

0-1 jaar

1-4 jaar

4-12 jaar

De locatie is een benadering en niet het werkelijke adres van onze gastouder.

Ik ben Cindy uit Zoeterwoude. Ik heb al zes jaar ervaring in het werken met kinderen, onder andere door mijn baan als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Graag heb ik meer persoonlijke aandacht voor de kinderen, vandaar dat ik graag wil starten als gastouder.

Ik heb gewerkt in een speelgoedwinkel heb ik advies gegeven bij de verkoop van educatief verantwoord, veilig en kwalitatief (houten) speelgoed, verder heb ik drie jaar voor de klas gestaan. Waarvan twee jaar groep 3 (leren lezen en schrijven) en één jaar groep 1/2. Ook heb ik gedurende mijn opleiding drie jaar stage gelopen in diverse groepen op de basisschool. Hierdoor heb ik al zes jaar ervaring in het werken met kinderen. Ik heb de Havo, PABO, vakdocentbewegingsonderwijs gedaan. Ik heb de cursussen EHBO, gedifferentieerd rekenonderwijs, Interne Cultuur Coördinator gevolgd. Ik woon samen met mijn man.

Door mijn ervaringen en werkzaamheden als groepsleerkracht in het basisonderwijs heb ik mij veel competenties in het werken met kinderen eigen gemaakt, zoals het creëren van een warm, gezellig, gestructureerd en veilig klimaat waarin kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen en thuis voelen. Ieder kind is uniek en bijzonder. Ik ben positief ingesteld, geduldig, flexibel en behulpzaam. Het communiceren en omgaan met u als ouder(s) vind ik plezierig om te doen en belangrijk voor de ontwikkeling en het welbevinden van het kind. Als gastouder vind ik het van belang om het accent te leggen op de positieve mogelijkheden van elk kind en zijn of haar talenten, de sociale ontwikkeling en omgangsvormen.

Verder moet opvang leuk zijn, een plek waar kinderen heerlijk kunnen lachen, genieten, ontdekken en spelenderwijs leren. Waarbij ruimte is voor leuke, ontdekkende activiteiten, zoals dingen bakken, versieren, en samen eropuit gaat. Individuele aandacht vind ik belangrijk waardoor de kinderen de geborgenheid ervaren die zij nodig hebben.

Kortom, ieder kind is uniek en voor ieder kind is een prettig, warme en veilige omgeving van groot belang om tot volledige ontplooiing te komen. Ik ben positief ingesteld en werk graag vanuit een visie waarbij het accent ligt op de positieve mogelijkheden van ieder kind. Binnen deze visie vind ik het belangrijk om de kinderen een omgeving aan te bieden waarin zij spelenderwijs kunnen ontdekken en leren.

Mijn sterke kant is mijn creativiteit, hiermee kan ik goed inspelen op het enthousiasme van kinderen en hen helpen in hun ontwikkeling. Ook vind ik het mooi om de kinderen te inspireren en hen te helpen om de wereld om hen heen te ontdekken. Ieder op zijn eigen manier.

Verder ken ik de leerdoelen vanuit mijn werkervaring als leerkracht in het basisonderwijs en kan ik de kinderen hier al spelenderwijs mee in aanraking laten komen. Dit als voorbereiding op hun kleutertijd/basisschoolperiode

Mijn dagritme is als volgt. 07:00 09:00 uur:

Binnenkomst kinderen en overdracht met de ouders. De kinderen mogen vrij spelen.

09:00 09:30 uur:

Opening van de dag, we zingen goedemorgen en kijken wie er allemaal zijn. Er is tijd voor een klein gesprekje over wat de kinderen hebben gezien of meegemaakt, de thematafel, een liedje of een boekje.

9:30 10:00 uur:

Tijd voor fruit en drinken.

10:00 10:30 uur:

Verschonen, toilet, handen wassen en/of oefenen met het potje/wc.

10:30 12:00 uur:

Gerichte activiteit (uitdagend en ontdekkend), creatieve activiteit, vrij spelen, of een uitstapje. Binnen of buiten, afhankelijk van het weer.

12:00 13:00 uur:

We eten en drinken gezamenlijk aan tafel. Bij mooi weer kan dit natuurlijk ook een gezellige picknick zijn. Hierna gaan we even naar het toilet en worden de kinderen verschoont. De kinderen die een middagslaapje doen worden hierop voorbereid en oefenen eventueel met uitkleden. Ook is er even tijd voor een liedje of een boekje.

13:00 15:00 uur:

Het middagslaapje. De kinderen die wakker blijven mogen vrij spelen. Ook is er ruimte om met hun themagerichte activiteiten te doen.

15:00 15:30 uur:

Tijd voor fruit/rauwkost en drinken. Waarop volgend verschonen, toilet, handen wassen en/of oefenen met het potje/wc.

15:30 17:00 uur:

De kinderen mogen vrij spelen, knutselen, een spelletje doen etc. Ook is er eventueel tijd voor een gerichte activiteit.

Tussen 17:00 – 18:00 uur worden de kinderen opgehaald. In overleg zijn aangepaste tijden mogelijk. Verder is er tijd voor een overdracht over de dag van het kind.

Deze dagindeling geeft een globaal beeld van een dagje met mij als gastouder. De precieze invulling van de dag kan daarom verschillen.

Aangezien ik net begin als gastouder zijn er nu nog geen kinderen in de opvang.

Voel je vrij om contact op te nemen bij interesse, graag beantwoord ik uw vragen en zouden wij nader kennis kunnen maken. Ik woon in een eengezinswoning in een rustige buurt. Ik heb een tuin waar ik gebruik van maak.

Er zijn diverse speeltuintjes in de buurt, ook is er een leuke kinderboerderij (‘t Geertje) makkelijk bereikbaar. Ik ga met de auto, lopen (fiets).

De benodigdheden worden aangeschaft naar behoefte.

Ik werk graag vanuit de christelijke normen en waarden.

 

Annuleer

Reageer op rens

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • :
  Maandag
 • :
  Dinsdag
 • :
  Woensdag
 • :
  Donderdag
 • :
  Vrijdag
 • Mocht u gebruik willen maken van voor- of naschoolse opvang dan zouden wij u willen verzoeken om opvang- en schooltijden hier zo duidelijk mogelijk te omschrijven.