Naam gastouder
Joke

Leeftijd gastouder
52 jaar

Woonplaats
Almere

Geslacht
Vrouw

Opvang
Opvang bij gastouder thuis

Flexibele opvang

Uurtarief
€ 5.50

Beschikbaar vanaf
20/09/2019

LRK registratie

Gastouder Joke

Al 20 jaar werk ik met veel plezier als gastouder, daarvoor ben ik 10 jaar leerkracht b.o. geweest ( voornamelijk voor kleuters in het Jenaplan-onderwijs = ontdekkend leren). Graag werk ik vanuit de interesses en mogelijkheden van de kinderen.

Na 10 jaar lesgeven, met name aan kleuters vond ik het fijn om met jongere kinderen te werken en ben ik als gastouder begonnen, inmiddels 20 jaar geleden. Onze dochter was toen 3 en ik zag hoe onbevangen jonge kinderen alles beleven ; erg leuk. Ik werk niet op een schoolse manier met de kinderen, maar speel in op hun nieuwsgierigheid en de wil om van alles uit te proberen. Mijn Pabo-opleiding en specialisatie voor Jenaplanonderwijs (ontdekkend leren) hebben hier ook in bijgedragen. Jonge kinderen hebben vooral allerlei ervaringen nodig om later op een meer abstracte manier te kunnen leren.

In de ontwikkeling van baby tot kleuter gebeurt er veel; kinderen hebben al heel wat geleerd als ze naar de basisschool gaan. Ik help ze graag bij het ontdekken/leren en zelfstandig worden in deze belangrijke periode. Kleinschalige opvang vind ik het beste voor heel jonge kinderen, omdat het rustiger is dan in een k.d.v.. Door het dagboekje en overleg met ouders werken we samen in de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. We knutselen op niveau en naar belangstelling van het kind. Samen zingen, voorlezen, spelletjes doen, bakken, buiten spelen en er is veel speelgoed aanwezig om vrij te kunnen spelen.

Samen met mijn man Remco en kinderen ; Yolanda (23) en Menno (18), woon ik in de Kruidenwijk, vlakbij de Hoge Ring.

Mijn uitgangspunt is dat spelen en ervaringen opdoen met allerlei materiaal belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Ik vind het daarom ook leuk om allerlei activiteiten te bedenken die aanslaan bij de kinderen. Huiselijkheid en een goede sfeer zijn de basis voor een fijne tijd.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik e.e.a. toelichten en kunnen we kijken of het klikt. Mijn uurtarief is € 5,50 per uur, tijden zijn in overleg.

Voorop staat de huiselijke sfeer tijdens de activiteiten en omgang met elkaar. Woensdagen werk ik niet, dan doe ik het huishouden e.d., zodat ik de andere dagen volop met de kindjes bezig kan zijn. U kunt bij mij thuis komen kijken wie ik ben, om te zien of ik de gastouder ben die u zoekt.

Kom, speel, geniet en ontdek, er is nog opvangplek ; donderdag en vrijdag, vanaf 9 maart 2020. ( leeftijd 0-4 jaar )

 

Graag tot ziens, Joke van Zijl

Locatie

Dit adres is een benadering en niet het daadwerkelijke adres van onze gastouder


Opvang 0 - 1 jaar

Opvang 1 - 4 jaar

Opvang 4 - 12 jaar

Opvangmomenten in de week
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
O
M
A

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Mocht u gebruik willen maken van voor- of naschoolse opvang dan zouden wij u willen verzoeken om opvang- en schooltijden hier zo duidelijk mogelijk te omschrijven.