Kinderopvangtoeslag

Voor veel ouders is kinderopvangtoeslag een uitkomst, wanneer de kosten voor de kinderopvang oplopen. Het aanvragen van kinderopvangtoeslag is mogelijk wanneer uw kind naar een geregistreerde opvang gaat, zoals gastouderbureau Krokodilletje. Er zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden, waarvan de belangrijkste is dat u en uw eventuele partner moeten werken. We vertellen u op deze pagina meer over de voorwaarden en over hoe u uw kinderopvangtoeslag kunt berekenen en aanvragen.

De voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag is het dus in de eerste plaats van belang dat u werkzaam bent. Dit kan in vaste dienst zijn, maar bijvoorbeeld ook als parttimer of zzp’er. Ditzelfde geldt voor uw toeslagpartner. Er zijn echter uitzonderingen. Wanneer u of uw toeslagpartner stopt met werken of werkloos raakt, hebt u nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. En volgt één van u beide een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus? Ook in deze uitzonderlijke gevallen heeft u gewoon recht op kinderopvangtoeslag, ondanks dat u of uw partner momenteel niet werkt.

Kinderopvangtoeslag berekenen

Dan de berekening: kinderopvangtoeslag is namelijk inkomensafhankelijk. Hoe lager uw (gezamenlijke) inkomen, hoe hoger het bedrag aan kinderopvangtoeslag waarvoor u in aanmerking komt. Daarbij geldt verder dat u maximaal voor 230 uur per maand kinderopvangtoeslag kunt krijgen. Het daadwerkelijke aantal vergoede uren wordt gebaseerd op het aantal gewerkte uren door de ouder die het minst werkt. Dit aantal kunt u berekenen op de site van de Belastingdienst.

Bovendien is er sprake van een maximum uurtarief van €8,02 voor dagopvang en €6,15 voor gastouderopvang in 2019. Over de kosten die u bovenop dit maximum tarief betaalt, kunt u geen toeslag krijgen. Het percentage van deze kosten dat vergoed wordt, is zoals gezegd inkomensafhankelijk. Waar dit in uw geval op uitkomt, kunt u vinden in de kinderopvangtoeslagtabel.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Als u besluit uw kind naar een gastouder of kinderopvang te brengen, houdt dit niet automatisch in dat u hiervoor kinderopvangtoeslag krijgt. Dit zult u zelf moeten aanvragen en kan met behulp van uw DigiD op de site van de Belastingdienst. U logt dan in op het portaal Mijn toeslagen. Hierbij heeft u verder de inkomensgegevens van uzelf en uw partner nodig, evenals het contract met het gastouderbureau of een recente factuur hiervan. Wanneer u eenmaal ingelogd bent, wijst het proces zich eigenlijk vanzelf.

Krokodilletje en kinderopvangtoeslag

Het aanvragen van kinderopvangtoeslag is vanzelfsprekend alleen mogelijk wanneer het gastouderbureau waarbij de gastouder is aangesloten een overeenkomst heeft met de Belastingdienst en over de benodigde licenties beschikt. Als toonaangevend gastouderbureau in heel Nederland is Krokodilletje hier een voorbeeld van. Al onze gastouders beschikken over een VOG en zijn zorgvuldig door ons gescreend. Meldt u zich bij ons aan, dan weet u dus zeker dat u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

Vragen?

Wij van gastouderbureau Krokodilletje staan natuurlijk altijd klaar met advies. Voor vragen met betrekking tot gastouderopvang kunt u te aller tijde bij ons terecht. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 085 – 04 71 009 of per e-mail via info@krokodilletje.nl. Bij vragen over de hoogte van uw kinderopvangtoeslag of problemen met de aanvraag kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de Belastingdienst.

Inloggen op uw account bij Gastouderbureau Krokodilletje

Heeft u een profiel op onze drukbezochte opvangmarkt en wilt u wijzigingen aanbrengen in uw profiel? Kiest u dan de laatste optie. Voor het registeren of controleren van uw uren kiest u één van de twee bovenste opties.